ZADOVOLJNA MINISTRICA Nikolina Brnjac: Dosad je u ovoj godini ostvareno 70 posto turističkog prometa iz 2019.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

U Hrvatskoj je od početka godine do četvrtka, 16. rujna ostvareno 76 milijuna turističkih noćenja što je oo 70 posto turističkog prometa iz istog razdbolja 2019. godine. Zasad nema otkazivanja rezervacija za ostatak rujna i posezonu, rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta. 

Odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Vlade, ministrica Brnjac je rekla da je u Hrvatskoj trenutačno 410 tisuća turista, jednako kao u isto vrijeme 2019. godine.

Kaže da za sada nema otkaza rezervacija, što pripisuje standardiziranim postupcima pri putovanjima uz covid potvrde i cijepljenje.

Rekla je i da sezonom možemo biti zadovoljni, jer je cilj bio ostvariti oko 60 posto ukupnog turističkog prometa iz 2019., a s današnjim se danom došlo na oko 70 posto.



“Još je bolja situacija kada se pogledaju podaci fiskaliziranih računa čija je vrijednost za sada, samo u dosadašnjem dijelu rujna, za 33 posto veća nego u isto vrijeme 2019.”, naglasila je ministrica.

Na upit novinara da komentira medijske objave oko incidenta u Dubrovniku prije dvije godine s tzv. nazi-klubom, u kojemu je jedna poznata glumica iz svijeta boraveći u Dubrovniku tada doživjela, kako je sama opisala, a mediji prenijeli, rasističke i druge uvrede, te je li se po tom pitanju čula s gradonačelnikom Dubrovnika Frankovićem koji je na to reagirao pismom toj glumici, ministrica je rekla da se nije čula s njime.

“To je u svakom slučaju nedopustivo”, na kraju je naglasila Nikolina Brnjac.

Komentari