Zadarski župan i gradonačelnik u samoizolaciji; Iz stožera poručuju da oni koji su bili na tribinama ne trebaju u samoizolaciju

N1 / screenshot

Zadarski župan Božidar Longin te zadarski gradonačelnik i Branko Dukić, završili su u samoizolaciji jer su bili na turniru i bili su u bliskom kontaktu s igračima.

Zadarski stožer potvrdio je da su u 22 sata u nedjelju testirali 22 osobe, pri čemu su tri osobe pozitivne na koronavirus.

“Još uvijek se rade testiranja, laboratorij je otvoren, kolege epidemiolozi procjenjuju rizik za svaku osobu koja je bila u bliskom kontaktu sa zaraženima i njih će se staviti u samoizolaciju, neće se testirati. Ljudi koji su bili na tribinama ne trebaju ići u samoizolaciju i ne trebaju se brinuti za svoje zdravlje. Za sad smo samo testirali tenisače i njihove timove jer su morali putovati van države. Samoizolacija je važnija od samog testiranja jer test može biti lažno negativan. Sad ćemo živjeti po malo drugačijim uvjetima”, poručili su iz zadarskog stožera na press konferenciji.

“Socijalna distanca je najvažnija”, dodali su.



Iz stožera su rekli da se Novak Đoković nije testirao na koronavirus u Hrvatskoj, a ostali igrači koji su se testirali činili su to na osobni zahtjev i o vlastitom trošku.

Podsjetimo, dio igrača Adria Toura i uži tim koji prati igrače, njih 22, sinoć su u zadarskom HZJZ testirani na Covid-19, nakon saznanja da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov također pozitivan. a rezultati su pokazali da su trojica, od kojih je jedan hrvatski tenisač Borna Ćorić, pozitivno, objavili su u ponedjeljak organizatori Adria Toura.

Uz Ćorića koji je igrao protiv Dimitrova, pozitivan je Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića i Christian Groh, trener Grigora Dimitrova, dodaju organizatori.

Marin Čilić, koji je također bio među testiranima, objavio je da je njegov test negativan na COVID-19, ali da će, sukladno preporukama, ostati u samoizolaciji.

Komentari