Za predsjednika HSS-a kandidati su Krešo Beljak i Željko Lenart

Na sjednici Glavnoga odbora Hrvatske seljačke stranke (HSS) u četvrtak su potvrđene kandidature za novo vodstvo – za predsjednika stranke kandidati su aktualni predsjednik Krešo Beljak i glavni tajnik Željko Lenart.

Na posljednjoj sjednici uoči Glavne izborne skupštine, održanoj telefonskim/elektroničkim putem, od ukupno 91 člana Glavnog odbora s pravom glasa pristupilo je njih 90, a sve točke dnevnog reda usvojene su većinom glasova, priopćeno je iz HSS-a.

S 49 ‘za’, 40 ‘protiv’ i jednim ‘suzdržanim’ glasom nazočni članovi Glavnog odbora potvrdili su pravovaljane kandidature za predsjednika HSS-a, šest potpredsjednika stranke, tri birana člana Predsjedništva, pet članova i pet zamjenika članova Nadzornog odbora, Statutarnog povjerenstva i Časnog suda.

Glavna izborna skupština održat će se 30. srpnja, kada bi 1177 delegata trebalo izabrati novo stranačko vodstvo.



Pojedini članovi HSS-a su prilikom objave datuma održavanja skupštine tvrdili da odluka Predsjedništva te stranke o raspisivanju Glavne izborne skupštine nije u skladu sa stranačkim Statutom.

Predsjedništvo je to demantiralo, kao i tvrdnje pojedinih članova da se bilo koja članica ili član ne mogu ili ne smije kandidirati za bilo koju funkciju u stranci.

Komentari