VREMENSKA PROGNOZA Vruće s maksimalnom temperaturom do 31 stupanj, krajem tjedna osvježenje

I u utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano i danju vruće s najvišom temperaturom oko 31 °C. Ujutro oko 16 °C, mjestimice i magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni.

U središnjoj Hrvatskoj sunčano, većnom i sasvim vedro, a samo ponegdje će ujutro biti magle. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura oko 14 do 17 °C, a najviša poslijepodne oko 30 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj pretežno sunčano, po kotlinama ujutro ponegdje s maglom. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, u prvom dijelu dana podno Velebita na udare i jaka, a poslijepodne na otvorenom sjeverozapadnjak. More malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura od 24 °C u gorju do 32 °C na moru, a jutarnja kao i u ponedjeljak.

Dalmacija

U Dalmaciji sunčano, uz ponegdje umjerenu naoblaku, te vruće uz stupanj do dva nižu dnevnu temperaturu nego u ponedjeljak. Ujutro na obali od 21 do 26 °C, a u Zagori malo niža od 20 °C. U noći i ujutro slaba do umjerena bura, a od sredine dana maestral, uz malo do umjereno valovito more.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske – prevladavat će sunčano i vruće uz toplu noć. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak. More temperature oko 25 °C bit će malo do umjereno valovito.

Do četvrtka još razmjerno toplo, ali sve nestabilnije

“U srijedu na kopnu malo oblačnije, u gorju uz lokalni pljusak. U četvrtak nestabilnije, u drugom dijelu dana ponegdje pljuskovi s grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji. U petak postupno razvedravanje. Vjetar u srijedu slab, zatim povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Do četvrtka većinom vrlo toplo, a zatim osvježenje.

Na Jadranu do četvrtka danju još uglavnom vruće, a zatim dnevna temperatura niža. Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano, a prema jugu oblačnije, uz moguć poneki pljusak. U četvrtak na sjevernom Jadranu jača bura koja se u petak širi prema jugu, piše HRT.

Komentari