VREMENSKA PROGNOZA Vraća se vrućina, uz slabu mogućnost mjestimične kiše temperature rastu do 30 stupnjeva

U četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, ujutro mjestimice uz rijeke s maglom. Najviša dnevna temperatura bit će od 28 do 30 °C. Samo mjestimice je moguć umjeren razvoj oblaka uz malu vjerojatnost za pljusak.

Umjerene naoblake može tijekom dana biti i ponegdje u središnjoj Hrvatskoj, također uz malu vjerojatnost za kratkotrajnu kišu. U jutarnjim pak satima mjestimice magla. Uz slab vjetar temperatura će zraka danju porasti na vrijednosti podjednake kao na istoku, a jutarnje će biti između 13 i 16 °C.

U gorju ujutro još malo svježije, s temperaturom između 10 i 13 °C, dok će na sjevernom Jadranu biti od 19 do 23 °C. Najviša dnevna između 24 i 27 °C, u Istri i Hrvatskom primorju oko 30 °C. Dan će proteći uz obilje sunca, u gorju ujutro mjestimice s maglom, a sredinom dana lokalno može biti jačeg razvoja oblaka te samo rijetko ponekog pljuska.

Dalmacija

U Dalmaciji će puhati slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a uglavnom prema otvorenome i sjeverozapadnjak, uz more ponegdje umjereno valovito. Bit će pretežno sunčano, s najvišom temperaturom od 29 do 33 °C.



Većinom vruće će biti i na krajnjem jugu Lijepe naše, gdje će također četvrtak obilježiti sunce. U jutarnjim će satima puhati slaba do umjerena bura, a od sredine dana jugozapadni i zapadni vjetar, uglavnom na otvorenome sjeverozapadni.

Do subote navečer još suho i sunčano, pa opet

U petak i subotu na kopnu većinom sunčano i vruće, ujutro mjestimice s kratkotrajnom maglom. Porast naoblake izgledan je potkraj subote, uz povećanu vjerojatnost za pljuskove, na koje treba računati i u nedjelju, kada će na zapadu uz sjeverni vjetar biti manje toplo, javlja HRT.

Komentari