VREMENSKA PROGNOZA Većinom sunčano i iznadprosječno toplo, ponegdje i pljuskovi

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu još biti stabilno i pretežno sunčano, uz uglavnom slab jugoistočni vjetar. Navečer i u noći lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina, ponajprije u zapadnoj Slavoniji. Poslijepodnevna temperaturu većinom 28 ili 29 °C.

Ljetne vrijednosti najviše temperature, između 27 i 30 °C, bit će i u središnoj Hrvatskoj. No iako većinom sunčana, subota će biti nestabilnija od petka. Uglavnom kasnije poslijepodne i navečer mjestimice jači razvoj oblaka praćen pljuskom i grmljavnom.

Mala vjerojatnost za lokalni pljusak u drugom dijelu subote postoji i u gorju, u kojem će prevladavati sunčano, kao i na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru i južni. Najniža temperatura od 10 °C u gorju do 18 °C na obali, a danju vrlo toplo.

Mnogo sunca i vrlo toplo i u Dalmaciji, osobito u njezinoj unutrašnjosti, gdje će temperatura porasti i do 29 °C. Uz popodnevni slab do umjeren jugozapadni vjetar s mora, na obali najviša temperatura do 27 °C. More mirno i malo valovito.



Podjednako vrijeme bit će i na jugu Hrvatske – pretežno sunčano i danju vrlo toplo. A najniža jutarnja temperatura od 15 °C, u zaobalju i malo niže – do 20 °C na obali.

Opet promjenjivo

U nedjelju na kopnu povremeno kiša, mjestimice vjerojatno i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura viša, a dnevna niža od subotnje. U ponedjeljak se vrijeme smiruje najprije na istoku, a kiše će još biti glavninom u gorju. U utorak djelomice sunčano, ujutro mjestimice moguća magla, a danju toplije.

U nedjelju i na sjevernom Jadranu nestabilnije, a u Dalmaciji još uglavnom suho i vrlo toplo. U ponedjeljak mjestimice pljuskovi i grmljavina te danju manje toplo. Zapuhat će slaba do umjerena bura, na jugo jugo. U utorak je još moguć poneki pljusak, ali će biti i sunčanije, uz buru i sjeverozapadnjak te porast temperature, piše HRT.

Komentari