VREMENSKA PROGNOZA Ujutro mraz, dok će preko dana biti djelomice sunčano

U utorak prijepodne na istoku Hrvatske pretežno sunčano, mjestimice uz maglu, uglavnom u Posavini, a poslijepodne oblačnije, osobito u zapadnoj Slavoniji i Podravini. Ujutro često mraz, uz jutarnju temperaturu zraka od -3 do 1 °C, a najviša dnevna oko 2 °C.

Podjednaka temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, ujutro uz mraz i mjestimičnu maglu. Prevladavat će oblačno, prijepodne uz sunčana razdoblja.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom oblačno, prijepodne uz kraća sunčana razdoblja. U gorskim krajevima tijekom dana ponegdje može biti slabe kiše i rosulje, a navečer uz obalu mjestimice kiše. Ujutro i ponovo navečer puhat će jaka, na udare mjestimice i olujna bura.

U Dalmaciji djelomice sunčano, prijepodne uz dulja sunčana razdoblja. Puhat će umjereno, prema otvorenom moru mjestimice i jako jugo, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito.



Na jugu Hrvatske najviše sunčana vremena, premda potkraj dana mjestimice umjerena naoblaka. Puhat će slabo i umjereno jugo.

Slijedi kiša, snijeg, jugo, bura pa stabilizacija…

U srijedu u unutrašnjosti većinom oblačno s kišom, u gorju i snijegom, uz stvaranje snježnog pokrivača. Prema kraju dana susnježice i snijega može biti i u središnjoj Hrvatskoj, dok na istoku oborina ponegdje može i izostati. U četvrtak i dalje većinom oblačno sa susnježicom i snijegom, a moguća je i poledica zbog smrzavanja oborina na hladnom tlu. U petak postupno smirivanje i prestanak oborina, uz porast temperature zraka.

Na Jadranu u srijedu i četvrtak većinom oblačno s kišom, često i u obliku pljuskova koje mjestimice može pratiti i grmljavina – u srijedu više na sjeverom dijelu, a u četvrtak na južnom. Pljuskovi mjestimice mogu biti izraženiji. U petak smirivanje, ali još u početku malo kiše na južnom dijelu. Puhat će umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu jaka i olujna bura koja će u četvrtak oslabjeti, a u petak vjetar posvuda slab, piše HRT.

Komentari