VREMENSKA PROGNOZA Ujutro magla i niski oblaci, u drugom djelu dana moguće razvedravanje

I subota će na istoku Hrvatske početi s maglom i niskim oblacima, a od sredine dana vjerojatno će biti i sunčanih razdoblja. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 8 do 12 °C.

Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj – ujutro oblačno i maglovito, a od sredine dana raste vjerojatnost za sunčana razdoblja, koja će biti češća u višim predjelima. Poslijepodnevna temperatura ovisit će o zadržavanju magle i niskih oblaka.

U nizinama gorskih krajeva također postoji vjerojatnost da se magla i niski oblaci zadrže veći dio dana, dok će u višim područjima biti obilje sunca. Magle će biti i u unutrašnjosti Istre, ponegdje i na sjevernom Jadranu, a danju promjenljiva naoblaka, mjestimice uz mogućnost za vrlo malo kiše. Uz slab vjetar dnevna temperatura na moru oko 16 °C, u gorju od 8 do 13 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, ali u unutrašnjosti ujutro valja računati na maglu. Uz slab vjetar i mirno ili malo valovito more poslijepodnevna temperatura bit će uglavnom između 15 i 19 °C.



Ugodno toplo uz najviše sunca bit će na jugu Hrvatske također uz slab vjetar promjenljiva smjera.

U nedjelju južina, pa promjena

U nedjelju u unutrašnjosti još bez znatnije promjene – ujutro mjestimice magla i niski oblaci, a danju uz umjeren jugozapadnjak raste vjerojatnost za sunčana razdoblja. Ipak, malo kiše može pasti u gorskim krajevima, a kiša će biti češća, mjestimice i obilnija početkom sljedećega tjedna. Potkraj ponedjeljka uz zahladnjenje u višem gorju može biti i snijega. U utorak smirivanje vremena uz razvedravanje.

I na Jadranu će u ponedjeljak biti mjestimice obilnije kiše i pljuskova uz jako jugo koje će navečer na sjevernom dijelu okrenuti na jaku i olujnu buru te se u utorak proširiti na cijelu obalu uz razvedravanje. No, u nedjelju još djelomice sunčano, na sjeveru i uz mjestimičnu maglu, a ponegdje i malo kiše, piše HRT.

Komentari