VREMENSKA PROGNOZA Ujutro još oblačno s kišom, a potom razvedravanje

Utorak će na istoku početi oblacima, mjestimice još s kišom. Potom sredinom dana i poslijepodne sve manje oblaka uz duža sunčana razdoblja. Puhat će povremeno umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a najviša temperatura bit će od 21 do 23 stupnja.

U zapadnijim područjima predviđa se od 20 do 23, a ujutro između 12 i 14 stupnjeva. Nakon oblačne noći i jutra, mjestimice s kišom, tijekom prijepodneva će se razvedravati pa će u nastavku dana biti barem djelomice sunčano. Vjetar ponegdje umjeren zapadni i sjeverozapadni. U gorju će mjestimice puhati sjeverac, a na sjevernom Jadranu bura i sjeverozapadnjak koji prolazno na udare mogu biti jaki pa i olujni. I ovdje oblačnije u noći i ujutro, u gorju i prijepodne, a popodne sunčanije.

Temperature do 28 stupnjava

Najviša temperatura od 18 do 20, u Istri i Hrvatskom primorju između 22 i 25 stupnjeva. U Dalmaciji dnevna temperatura od 23 do 27 stupnjeva. I tu u noći i prijepodne mjestimična kiša te grmljavina, lokalno i neverini, a od sredine dana prevladavat će sunčano. Puhat će sjeverozapadni i zapadni vjetar, na udare ponegdje jak uz malo i umjereno valovito, mjestimice i valovito more. Poneki je pljusak s grmljavinom u prvom dijelu dana moguć i na krajnjem jugu. Potom poslijepodne uglavnom sunčano, uz sjeverozapadnjak i zapadnjak, na udare ponegdje jak, posebice na otvorenom moru. Najviša temperatura očekuje se između 25 i 28 stupnjeva.

Od srijede sunčano

Od srijede uglavnom sunčano, ujutro u pojedine dane s mjestimičnom maglom. Dnevna će temperatura malo porasti, no jutra će biti razmjerno svježa. Poneki je pljusak u popodnevnim satima moguć ponajprije u gorju te u srijedu i u Istri. Na većem dijelu Jadrana idućih dana pretežno sunčano i postupno sve toplije, ponegdje s umjerenom burom te jugozapadnim i zapadnim vjetrom. A za vikend su na moru opet izgledne vrijednosti temperature oko 30 stupnjeva.



Znači, tijekom večeri i noći još treba računati na kišu koja mjestimice može biti obilnija, a lokalno je moguće nevrijeme i to ponajprije na Jadranu gdje uz jake pljuskove i prolazno pojačan vjetar može biti i tuče, piše HRT.

Komentari