VREMENSKA PROGNOZA Ujutro hladno, a preko dana sunčano, na Jadanu i dalje uz buru

U nedjelju će na istoku Hrvatske biti umjereno do pretežno oblačno. Ujutro je ponegdje moguća magla. Uz slab vjetar najniža temperatura bit će između 0 i 3 °C, a najviša dnevna od 10 do 12 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, oblačnije na Banovini, gdje ujutro ponegdje može biti i magle. Poslijepodne posvuda sunčanije. Jutro razmjerno hladno uz mjestimice slab mraz, a danju će temperatura porasti do 10, 11 °C.

U noći i ujutro u gorskim krajevima pretežno oblačno, a ponegdje može pasti i vrlo malo snijega. Danju barem djelomice sunčano. Sunčanije, ali i vjetrovitije bit će na sjevernom Jadranu uz jaku, na udare i olujnu buru te umjereno valovito i valovito more. Najniža temperatura u gorju od -3 do -1 °C, na Jadranu od 5 do 9 °C, a najviša dnevna u gorju od 6 do 9 °C, na moru između 12 i 15 °C.

Podjednako ili malo toplije danju u Dalmaciji, ali u unutrašnjosti ujutro lokalno može biti slabog mraza pri tlu. Bit će sunčano, ali i dalje vjetrovito, uz jaku, ponegdje na udare i olujnu buru koja će prema kraju dana slabjeti.



Bura će prema kraju dana slabjeti i na sunčanom jugu Hrvatske, gdje će ujutro temperatura biti između 6 i 10 °C, a danju oko 15 °C.

Početkom ožujka razmjerno stabilno

Sljedećih dana jutra će na kopnu biti razmjerno svježa, mjestimice s mrazom, a dnevna će temperatura prema sredini tjedna postupno rasti. Pritom će u početku još biti prolazno umjerene naoblake, a od utorka raste vjerojatnost mjestimice za jutarnju maglu.

Ožujak će na Jadranu početi uz sunčano i ugodno toplo vrijeme te umjerenu buru. U srijedu će vjetar biti slab pa će osobito u Dalmaciji rasti vjerojatnost za mjestimičnu maglu i niske oblake, piše HRT.

Komentari