VREMENSKA PROGNOZA Ugodno toplo i vedro, tijekom jutra moguća mjestimična magla

Pixabay

Subota će na istoku unutrašnjosti biti većinom sunčana, povremeno s umjerenom naoblakom, a noću i ujutro će mjestimice biti magle, posebice uz rijeke. Vjetar slab. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 16 °C, a najviša dnevna između 28 i 30 °C.

I u središnjoj će Hrvatskoj subota nalikovati petku – bit će obilje sunca i topline, uz najvišu dnevnu temperaturu zraka biti između 28 i 30 °C, a samo će ranoranioci osjetiti noćnu i jutarnju svježinu – najniža temperatura bit će od 13 do 16 °C. Također ujutro treba računati na mjestimičnu maglu.

Magle će biti i po gorskim kotlinama, ali i ponegdje u unutrašnjosti Istre, no općenito oblaka će biti rijetko te će dan u gorju i na sjevernom Jadranu biti idealan za boravak na otvorenom. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak u višim predjelima, a duž obale bura, podno Velebita i jaka, gdjegod i s olujnim udarima.

Dalmacija

Umjerene, rijetko i jake bure bit će i u Dalmaciji, a sredinom će dana okrenuti na sjeverozapadni, uz obalu ponegdje zapadni i jugozapadni vjetar. More će pritom biti malo i umjereno valovito. Uz prevladavajuću vedrinu temperatura će brzo rasti i dosegnut će najviše vrijednosti između 29 i 34 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske će nakon tople, ponegdje i vrlo tople noći također danju biti vruće i sunčano. Slaba i umjerena bura danju će okrenuti na mestral. Dan idealan za kasno ljetne morske radosti.

Do četvrtka stabilno

Ni idućih dana neće biti promjene. Prevladavat će sunčano, na Jadranu uz samo povremeno i mjestimice umjerenu visoku naoblaku. Bura će i u nedjelju često biti umjerena, na sjevernom dijelu i jaka, posebice u Velebitskom kanalu, gdje su i najvjerojatniji olujni udari. Početkom tjedna slabu do umjerenu buru će sredinom dana zamijeniti maestral.

I na kopnu je nastavak vikenda i početak tjedna preslika vremena prošlih dana – pretežno sunčano uz ponegdje umjerenu naoblaku, a podsjetnik da nam je jesen blizu bit će magle u noćnim i jutarnjim satima te sve kraći dani, prenosi HRT.

Komentari