VREMENSKA PROGNOZA Toplo, suho i sunčano

Pixabay

U četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano, ujutro rijetko gdje uz mogućnost magle, pri tlu i slabog mraza. Uz slab do umjeren jugozapadni vjetar najviša temperatura zraka bit će između 20 i 22 °C.

Podjednako iznadprosječno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, a i najniža dnevna temperatura bit će viša nego u srijedu, uglavnom između 9 i 12 °C. Prevladavat će sunčano uz umjeren, povremeno i jak jugozapadni vjetar.

Umjerenog do jakog jugozapadnjaka bit će i u gorskim krajevima, dok će na sjevernom Jadranu vjetar biti uglavnom slab – južni i jugozapadni. Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a na širem riječkom području uz više oblaka može pasti poneka kap kiše. Jutarnja temperatura između 5 i 9 °C, na Jadranu od 10 do 13 °C, a najviša dnevna oko 18 °C, na Jadranu od 19 do 21 °C.

Uz obilje sunca i slab vjetar promjenjiva smjera najviša dnevna temperatura zraka u Dalmaciji će biti od 20 do 22 °C. No u unutrašnjosti će jutro biti svježe jutro, pa ponegdje nije isključena mogućnost slabog mraza pri tlu.

Sunčano uz većinom slab jugozapadni i sjeverozapadni vjetar te malo valovito more bit će i na jugu Hrvatske. Temperatura zraka i mora bit će podjednake – uglavnom između 20 i 22 °C.

I u petak još većinom suho, sunčano i razmjerno toplo pa za vikend…

U petak u unutrašnjosti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku i iznadprosječno toplo. Potkraj dana naoblačenje sa zapada pa će u dane vikenda biti promjenjivo, s čestom kišom. Bit će i dalje razmjerno toplo, osobito ujutro. No, dnevna temperatura bit će u padu.

I na Jadranu nakon pretežno sunčanog petka – za vikend promjenjivo, povremeno s kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Nakon juga i južnog vjetra, u nedjelju će prolazno okrenuti na buru, osobito na sjevernom dijelu, uz manji pad temperature zraka, piše HRT.

Komentari