VREMENSKA PROGNOZA Tmurno i oblačno, ponegdje i dalje s maglom i rosuljom

I u srijedu će u istočnoj Hrvatskoj biti oblačno i maglovito, sa slabom kišom ili rosuljom. Uz većinom slab jugoistočnjak, uglavnom uz Dunav ponegdje i umjeren, temperatura zraka bit će od 5 do 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj između 5 i 8 °C, također uz tmuran i oblačan dan, ponegdje s maglom, osobito ujutro. U nekim predjelima treba računati i na rosulju ili poneku kap kiše.

Oblačno i u gorju, također mjestimice s maglom te rosuljom ili slabom kišom. Sunčana razdoblja moguća su ponajprije u Lici te u najvišim predjelima. Ujutro je ponovno moguć mraz. Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, a ujutro je magla moguća u unutrašnjosti Istre te uz zapadnu obalu Istre, danju i prema otvorenom moru. Puhat će podno Velebita i dalje bura, na udare ponegdje moguće jaka pa i olujna. Najviša temperatura od 15 do 18 °C.

U Dalmaciji između 17 i 21 °C. No, ujutro u Zagori nije isključen mjestimičan mraz. Puhat će slaba do umjerena bura u jutarnjim i ponovno u večernjim satima, a danju na otvorenome moru sjeverozapadnjak. More većinom malo valovito, uz obilje sunca.



I na krajnjem jugu Lijepe naše dan će obilježiti vedrina i ugodna toplina, pri čemu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, zatim uglavnom na otvorenom umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura ponovno oko 20 °C.”

Atmosfera i dalje stabilna, ali…

“I u danima koji slijede stabilno, bez veće promjene vremena, pri čemu će u unutrašnjosti porasti vjerojatnost za sunčana razdoblja, ne samo u gorskim područjima već i u nizinskim. Slaba je kiša ili rosulja moguća uglavnom u četvrtak te u noći na petak.

Na Jadranu oblačnije nego prošlih dana, ponegdje s maglom, a mjestimice i s malo kiše na prijelazu od četvrtka na petak, posebno na otvorenome moru. Temperatura zraka malo će se sniziti, piše HRT.

Komentari