VREMENSKA PROGNOZA Temperatura raste, no i dalje oblačno uz mjestimičnu kišu

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će uglavnom sredinom srijede kiša nekima pokvariti planove jer će jutro ipak biti većinom suho, a poslijepodne djelomice sunčano uz umjeren zapadni vjetar. Najniža temperatura bit će od -3 do -1 °C, a najviša dnevna malo viša nego u utorak, oko 9 °C.

Čak malo toplije bit će u podjednako oblačnoj središnjoj Hrvatskoj, uz također uglavnom sredinom dana mjestimice malo kiše, češće na sjeveru i na Banovini. Vjetar će biti najprije slab, a umjeren jugozapadni većinom u gorju u drugom dijelu dana.

Na sjeverom će Jadranu biti umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Uz slab vjetar na uglavnom malo valovitom moru ujutro je moguća sumaglica, a potom će zapuhati sjeverozapadnjak, u gorju jugozapadnjak. Najniža temperatura od -4 do 0 °C, na obali od 0 do 5 °C, a najviša između 9 i 12 °C.

Dalmacija

U podjednako toploj i djelomice sunčanoj Dalmaciji većinom će biti suho, ali malo kiše moglo bi pasti na otocima i u unutrašnjosti. Prema otvorenome, na malo do umjereno valovitom moru, zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak, a duž obale zapadni vjetar.



Na krajnjem jugu Hrvatske djelomice sunčano, a mogućnost za malo kiše postoji uglavnom na otocima. More će biti umjereno valovito, uz često umjeren sjeverozapadnjak. Ujutro će biti oko 5 °C, u zaobalju oko 0 °C, a danju od 10 do 13 °C.

U nastavku tjedna većinom suho i još malo toplije

Idućih dana na kopnu će biti djelomice sunčano, s malo kiše ponajprije u gorju. Moguća je jutarnja magla koja će znatno utjecati na najvišu temperaturu, osobito u središnjoj Hrvatrskoj – no u većini krajeva temperatura će rasti. Za vikend uz umjeren jugozapadnjak ponegdje i do 15 °C.

Na Jadranu će dani pred nama biti djelomice sunčani i sve topliji. Uz slab vjetar mjestimice bi ujutro moglo biti sumaglice i magle, osobito na sjevernom Jadranu. Od petka će zapuhati umjereno jugo, s kojim će biti i sve više promjenjive naoblake, a malo kiše najvjerojatnije je na širem riječkom području, piše HRT.

Komentari