VREMENSKA PROGNOZA Svježije, maglovito i oblačno

U srijedu će na istoku unutrašnjosti biti svježije nego u utorak, uz dosta oblaka, ponegdje i veći dio prijepodneva, a ujutro će biti i magle jer će vjetar gotovo sasvim izostati.

Bez vjetra bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također dan početi često s maglom ili niskim oblacima, a kasnije će se naoblaka stanjivati i sunčanih će razdoblja biti sve više. Jutarnja temperatura od 5 do 8 °C, a najviša dnevna između 16 i 18 °C.

U gorju također ujutro ponegdje niski oblaci i magla, potom djelomice sunčano, a tek rijetko će se niska naoblaka zadržavati i cijelo prijepodne. Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano uz slabu i umjerenu buru i sjeverozapadni vjetar.

U Dalmaciji jutro umjereno oblačno, ponegdje i oblačnije, posebno na otvorenom moru uz mogućnost za malo kiše, a potom pretežno sunčano. S umjerenim, na otvorenom moru i umjereno jakim sjeverozapadnjakom more će biti malo i umjereno valovito. Temperatura zraka u popodnevnim satima od 19 do 21 °C, a jutro svježije nego u utorak.



Promjenljive će naoblake ujutro biti i na jugu Hrvatske, uz mjestimičnu kišu gdjegdje na udaljenijim otocima. Veći dio dana pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku i sjeverozapadni vjetar.

U nastavku tjedna na Jadranu većinom sunčano, ali na kopnu…

U nastavku tjedna na Jadranu prevladavajuće sunčano vrijeme, tu i tamo uz više oblaka, vjerojatnije u petak, kada će ujutro duž obale biti i umjerene bure. Temperatura zraka za većinu ugodna za doba godine, a u zavjetrinama i na suncu mamit će one odvažne i na kupanje.

Jesensko, prevladavajuće suho i razmjerno toplo vrijeme, obilježit će kraj listopada i u unutrašnjosti. Ujutro treba računati na maglu, a uz promjenljivu naoblaku bit će i sunčanih sati i ponegdje malo kiše, uglavnom na istoku u četvrtak te ponovno u subotu, piše HRT.

Komentari