VREMENSKA PROGNOZA Sutra nas čeka velika promjena vremena, očekujte snijeg i ledenu kišu!

Veći dio srijede suho će se zadržati samo u istočnoj Hrvatskoj. Uz oblake, maglu te malo ili nimalo vidljivog Sunca i neba bit će i dalje razmjerno hladno, uz temperaturu ujutro najnižu od -5 do -2, poslijepodne najvišu 0 do 2 °C.

I u dijelu središnje Hrvatske još prijepodne oblačno bez oborina, zatim povremeni mjestimični snijeg, pa navečer kiša koja se može smrzavati na podlozi. Temperatura zraka uglavnom od -3 do 1 °C.

U gorju većinom “negativna” temperatura, pa će se snijeg zadržavati na tlu i do kraja dana napadati često i više od 10 cm. Valja upozoriti i na navečer ponegdje moguću kišu koja stvara poledicu, kao i na malo snijega mjestimice u unutrašnjosti Istre. Na sjevernom Jadranu jutro toplije nego u utorak, ali većinom uz kišu, koja će osobito obilna biti potkraj dana. Mnogima će smetati i jaka i olujna bura, lokalno na udare i orkanska, koja može donositi pahulje, te prouzročiti i jače valovito more.

Velikih će valova biti i na srednjem Jadranu, ali zbog većinom jakog, na udare i olujnog istočnjaka i juga. Kiše će već u noći biti na moru, kasnije i u unutrašnjosti Dalmacije, i to često obilne, osobito navečer. Temperatura zraka uz more će biti uglavnom od 8 do 14 °C, a u unutrašnjosti ujutro još u manjem “minusu”, poslijepodne oko 9 °C.

I na jugu Hrvatske jutro će biti toplije nego u utorak pa će dnevni hod temperature zraka biti razmjerno mali, uz oblake, kišu, ponegdje i u obliku obilnijih pljuskova, te uz već prijepodne često jako jugo, navečer mjestimice i olujno.

Sljedećih dana promjenjivo, ali i osjetno toplije, na Jadranu uz jugo

I u četvrtak je još u većini unutrašnjosti nužan oprez zbog kiše koja se smrzava na podlozi, samo rijetko i zbog malo snijega. Od petka porast temperature, za vikend i osjetan, uz povremenu mjestimičnu kišu do subote uglavnom u južnijim kopnenim područjima, te posebice na Jadranu, gdje će i dalje biti često obilne kiše, ponegdje praćene i grmljavinom, a nevolje će stvarati i većinom jako i olujno jugo, piše HRT.

Komentari