VREMENSKA PROGNOZA Sunčano uz slab vjetar, na Jadranu umjerena bura

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano uz slab vjetar. Ujutro slab mraz, rijetko gdje i kratkotrajna magla, a najviša dnevna temperatura bit će između 11 i 13 °C.

Nakon vedre noći mraza će biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz najnižu temperaturu između -4 i -1 °C. Uz sunčano vrijeme i slab vjetar temperatura će porasti do 12, 13 °C.

Jutro u gorju hladno uz temperaturu i oko -5 °C. Po kotlinama ujutro mala vjerojatnost magle, a danju će prevladavati sunčano. Sunčano će biti i na sjevernom Jadranu, u prvom dijelu dana još uz umjerenu i jaku, podno Velebita na udare i vrlo jaku buru. More umjereno valovito, prema otvorenome i valovito, u postupnom smirivanju, a najviša dnevna temperatura oko 16 °C, u gorju između 9 i 12 °C.

U Dalmaciji sunčano uz umjerenu buru, prema otvorenome sjeverozapadni vjetar. Ujutro su u unutrašnjosti mogući minusi, a najviša dnevna temperatura bit će oko 16, 17 °C.



I na jugu Hrvatske jutarnja temperatura između 6 i 9 °C, u zaobalju niža, a najviša dnevna od 15 do 18 °C, te također sunčano, štoviše – bez oblaka. Nakon umjerene bure, od sredine dana zapuhat će sjeverozapadnjak.

Do petka stabilno pa promjena

Do petka će se zadržati stabilno i sunčano vrijeme, na kopnu ujutro s mrazom, danju uz obilje sunca i porast temperature te ponegdje umjeren jugozapadni vjetar. U petak uz promjenjivu naoblaku malo kiše moguće je ponajprije u gorju, navečer i u noći na subotu i drugdje.

I na Jadranu do petka sunčano i ugodno toplo, uz uglavnom slab do umjeren sjeverozapadni, u četvrtak jugoistočni i jugozapadni vjetar. U petak oblačnije, mjestimice uz malo kiše, te jačanje juga, piše HRT.

Komentari