VREMENSKA PROGNOZA Sunčano i stabilno, tako bi trebalo ostati i sljedećih nekoliko dana

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano. Sredinom dana i poslijepodne mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro uz doline rijeka moguća kratkotrajna magla. Jutro prohladno uz temperaturu zraka od -1 do 1 °C, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 12 °C.

Uglavnom oko prosječne temperature za ovo doba godine bit će i u središnjoj Hrvatskoj. I pritom pretežno sunčano, ujutro tek ponegdje uz mogućnost kratkotrajne magle.

Na sjevernom Jadranu i u gorju većinom sunčano, tek ponegdje s umjerenom naoblakom, a po gorskim kotlinama ujutro i kratkotrajnom maglom. Uz obalu će ujutro te ponovno navečer puhati umjerena i jaka bura, na udare i olujna. Najniža temperatura zraka od -3 do -1 °C, uz obalu između 4 i 8 °C. Najviša dnevna od 8 do 11 °C, na moru između 13 i 16 °C.

U Dalmaciji sunčano, u unutrašnjosti poslijepodne ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će umjerena, ujutro i navečer i jaka bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 2 °C, uz obalu između 6 i 9 °C, a najviša dnevna uglavnom od 14 do 17 °C.



Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz obilje sunčanog vremena. Puhat će umjerena, ujutro i osobito navečer i jaka bura, prema otvorenom sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti malo i umjereno valovito.

Do petka stabilno

Idućih dana u unutrašnjosti stabilno. Prevladavat će sunčano, u srijedu i četvrtak ponegdje s umjerenom naoblakom, ujutro mjestimice i maglom. Jutra će biti hladna, ponegdje sa slabim mrazom, a dnevna temperatura u utorak oko prosjeka za početak ožujka, sredinom tjedna i malo viša.

Na Jadranu obilje sunčanog vremena i danju razmjereno toplog. U srijedu i četvrtak na sjevernom dijelu samo ponegdje umjerena naoblaka. Bura će u utorak oslabjeti pa će vjetar biti slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u četvrtak će zapuhati jugo, piše HRT.

Komentari