VREMENSKA PROGNOZA Sunčano i još toplije, toplinski val će se nastaviti i za vikend

Pixabay

Čaka nas još jedan vrući i sunačan dan, temperatura će dosezati u nekim djelovima i do 37 stupnjava, a toplinski val će se nastaviti i za vikend. 

Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, duž zapadne obale Istre i južni. Najniža temperatura bit će od 19 do 24°C, a danju oko 32°C.

Još će vruće biti danju u Dalmaciji, u unutrašnjosti i do 37°C, malo ugodnije na obali i otocima gdje će puhati umjeren vjetar s mora. Noć će biti topla ili čak vrlo topla i ponegdje će jutarnja temperatura biti slična temperaturi mora, oko 25°C. More će biti mirno, samo na jugu malo, prema otvorenome moguće i umjereno valovito. Vjetar umjeren zapadni i sjeverozapadni, duž obale danju i jugozapadni. Uz obilje sunca temperatura će porasti do oko 33°C, u unutrašnjosti i više, a ni noćne vrijednosti mnogima neće dopustiti kvalitetan odmor.

Idući sunčani dani bit će još topliji, poglavito četvrtak. Zbog toplih noći toplinski val će se nastaviti i nakon subote unatoč nižoj dnevnoj temperaturi. Na sjeveru bi u petak uz više oblaka mogla pasti i poneka kap kiše, a u subotu će nakratko zapuhati bura. U četvrtak će na kopnu biti vrhunac ovog vala topline, od petka atmosfera manje stabilna pa osobito u nizinama unutrašnjosti može biti kraćih pljuskova, no ipak će sunčana razdoblja biti česta, a iako osjetno niža, dnevna temperatura ipak će biti oko ili iznad 30°C.



Sunce će nas idućih dana pošteno grijati pa bi čak bi neki rekordi moglo biti ugroženi, ako ne i oboreni. U nadi da će uz dobru pripremu i ovaj toplinski val proći bez većih problema, strpite se do nekih manje vrućih dana, piše HRT.

Komentari