VREMENSKA PROGNOZA Sredinom tjedna svježije, ali vraća se toplina

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenjive naoblake, ali će kiša izostati. Mjestimice ne i jutarnja magla uz koju će najniža jutarnja temperatura biti od 10 do 13 °C. Poslijepodne najviša uglavnom 22 i 23 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj razmjerno svježe, ujutro i maglovito, zatim djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, te vrlo malu vjerojatnost za gdjekoju kišnu kap.

U promjenjivo oblačnome gorju kiša će biti vjerojatnija, ali samo lokalna i kratkotrajna – znatno manje uočljiva od jutarnje magle, koja je moguća i u unutrašnjosti Istre, gdje će prevladavati sunčano. Još više sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu, osobito na zapadu Istre i otocima. U noći i ujutro puhat će još često umjerena, mjestimice i jaka bura s mogućim olujnim udarima. Temperatura zraka ujutro će biti od 8 do 12 °C, uz more 14 do 18 °C, a poslijepodne 23 do 25 °C, u gorju oko 19 °C.

Toplije poslijepodne nego u utorak bit će i u Dalmaciji, ponegdje i uz 27, 28 °C. Prevladavat će sunčano, uz prolazno umjerenu naoblaku, a u unutrašnjosti je ujutro mjestimice moguća magla. Gdjegod umjerenu buru zamijenit će podjednako jak maestral, uz koji će more biti malo do umjereno valovito.

Podjednako manje vjetrovit dan i valovito more nego u utorak bit će i na jugu Hrvatske, uz nastavak nadmetanja oblaka i sunca, te uz temperaturu uglavnom primjerenu početku rujna.

Sljedećih dana stabilnije, sunčanije, toplije

U nastavku tjedna bit će stabilnije i danju toplije, ali u kopnenom području nakon razmjerno svježih i maglovitih jutara. Malo kiše može pasti samo ponegdje, uglavnom u četvrtak u zapadnim krajevima, posebice u gorju.

I na Jadranu sljedećih dana sve manje oblaka. No još u četvrtak povremeno će ih biti dosta, pa se ne smije isključiti ni mogućnost mjestimične kratkotrajne kiše, uglavnom na sjevernom dijelu. Uz noćnu i jutarnju buru, čak sve češće burin te dnevni maestral, temperatura zraka bit će u porastu, a i more će i dalje biti većinom razmjerno toplo, piše HRT.

Komentari