VREMENSKA PROGNOZA Sljedećih dana toplije, ali do petka ujutro još mraz

Zeljko Puhovski / CROPIX

U četvrtak će na istoku Hrvatske biti promjenjivo oblačno, a uglavnom je poslijepodne moguća kratkotrajna oborina, većinom kiša. Uz umjeren sjeverozapadnjak najviša temperatura bit će oko 11 °C. Ujutro valja računati na mjestimični mraz.

Mraza će biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz najnižu temperaturu uglavnom između -6 i -2 °C. Ujutro ponegdje može biti magle, a danju će temperatura uz promjenjivu naoblaku porasti do vrijednosti između 10 i 13 °C.

Najhladnije jutro i u četvrtak će biti u gorskim krajevima, a temperatura se ponovno ponegdje može spustiti i do -10 °C, u unutrašnjosti Istre na oko -5 °C, a oko 0 °C bit će uz obalu, osobito zapadne Istre. Prevladavat će sunčano, na sjevernom Jadranu ujutro uz buru i sjeverni vjetar, a poslijepodne umjeren jugozapadnjak, uz malo do umjereno valovito more. Bit će malo toplije nego u srijedu.

Pretežno sunčano bit će i na srednjem Jadranu, a uz vedru noć u unutrašnjosti Dalmacije bit će mraza. Nakon bure i sjevernog vjetra puhat će jugozapadni i zapadni, prema otvorenom sjeverozapadni vjetar, a more će biti umjereno valovito, prema otvorenom i valovito. Najviša temperatura između 10 i 14 °C.



Podjednaka i na jugu Hrvatske. Ujutro je ponegdje u zaobalju moguć slab mraz. Nakon bure i sjevernog vjetra zapuhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak.

Sljedećih dana toplije, uz južinu, ali ujutro još ponegdje mraz

U petak na kopnu pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a ujutro još valja računati na mraz, osobito u gorju. U dane vikenda djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a uglavnom u nedjelju mjestimice može biti kiše, ponajprije u gorskim krajevima. Bit će postupno toplije uz umjeren jugozapadnjak.

I na Jadranu najviše sunčanog vremena u petak, a za vikend promjenjivo i toplije. Uz više oblaka mjestimice je moguća kiša, osobito potkraj subote i u prvom dijelu nedjelje. U petak će zapuhati jugo koje će u nedjelju biti jako, piše HRT.

Komentari