VREMENSKA PROGNOZA Razmjerno vjetrovito i hladno

U utorak u istočnoj Hrvatskoj umjereno do znatno oblačno, razmjerno vjetrovito i hladno. U prvom dijelu dana još mjestimice slab snijeg, ponajprije u Podunavlju i Posavini. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak uz najnižu temperaturu oko -1 °C, a najvišu oko 3 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano. Ujutro je ponegdje moguća magla, a danju, uz promjenljivu naoblaku, pokoja pahulja snijega, uglavnom u Moslavini i Banovini. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 0 °C, a najviša dnevna od 3 do 6 °C.

Razvedravanje će najprije nastupiti na zapadu zemlje, osobito na sjevernom Jadranu, gdje će prevladavati sunčano. U gorju u početku još ponegdje malo snijega, uglavnom u Lici. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, poslijepodne na otvorenom moru u okretanju na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura oko 0 °C, na moru oko 7 °C, a najniža u gorju i do -6 °C, na obali i otocima od -1 do 3 °C.

Dalmacija

U Dalmaciji u noći i ujutro još mjestimice može pasti malo kiše, u Zagori malo snijega, a zatim daljnje smanjenje naoblake. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, uz umjereno valovito i valovito more. Jutarnja temperatura od -2 °C u zaobalju do 5 °C na obali, a poslijepodne većinom između 4 i 9 °C.



Uz promjenljivu nablaku na jugu Hrvatske uz prvom dijelu dana još lokalno malo kiše, a zatim većinom sunčano. Zapuhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, a more na otvorenom biti valovito. Najniža temperatura od 1 do 6 °C, a najviša od 7 do 10 °C.

U srijedu još suho, ali uz dosta hladno jutro, pa južina, zatopljenje, ponegdje kiša

U srijedu na kopnu djelomice sunčano, u četvrtak promjenjivo oblačno uz mogućnost lokalnih slabih oborina, a u petak jače naoblačenje s kišom, u početku na istoku moguće i snijegom. Vjetar slab, na istoku umjeren sjeverozapadni i zapadni, a u petak ponegdje umjeren jugozapadni i južni. U srijedu i četvrtak jutro osjetno hladnije, danju blagi porast temperature, a u petak manje hladno.

Na Jadranu do četvrtka promjenjivo i uglavnom suho, a u srijedu u Dalmaciji još većinom sunčano. U petak oblačnije, povremeno s kišom, osobito u drugom dijelu dana. Bura i sjeverni vjetar će oslabjeti i okrenuti na jugo koje će u petak pojačati. Temperatura u postupnom porastu, a najhladnije u srijedu ujutro, piše HRT.

Komentari