VREMENSKA PROGNOZA Promjenjivo oblačno s pokojom zrakom sunca, preko dana toplije

U petak u Slavoniji, Baranji i Srijemu ponovno magla i niski oblaci iz kojih je rijetko moguća rosulja, a sredinom dana u većini mjesta i sunčana razdoblja. Uz tiho ili slab vjetar najniža jutarnja temperatura bit će između 2 i 4 °C, a najviša dnevna od 10 do 12 °C.

I u većini središnje Hrvatske jutro će biti svježije nego u četvrtak, a danju toplije, uz poneki sunčani sat. No, u noći i ujutro ponovno česta magla i oblaci.

Magle i oblaka bit će i u gorju i na sjevernom Jadranu. Mjestimice može pasti i malo kiše, uglavnom na otocima, gdje je i najmanja vjerojatnost sunčanih razdoblja. Temperatura zraka ujutro od 1 do 5 °C, uz more 7 do 12 °C, a uz barem malo sunca poslijepodne između 14 i 16 °C, u gorju oko 12 °C.

Većinom toplije nego u četvrtak, uz više sunčana vremena, bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će također biti magle i niskih oblaka, a mogućnost za malo kiše postoji uglavnom na otocima.



Problema s vjetrovitim vremenom i valovitim morem neće biti ni na jugu Hrvatske, ali bi nekima mogla smetati smanjena vidljivost zbog oblaka, uglavnom na otocima i mjestimična kiša u prvom dijelu petka. No, poslijepodne će prevladavati sunčano, te i dalje za studeni mnogima ugodno toplo.

Za vikend još većinom suho, a u ponedjeljak…

Znatnije promjene temperature neće biti ni sljedećih dana, ali će se mijenjati količina oblaka i vjerojatnost kiše, koja u nedjelju postoji uglavnom na sjevernom Jadranu, a u ponedjeljak je znatno veća posvuda. Ponegdje su mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom. Promjenu vremena najavit će južina u nedjelju, a već u ponedjeljak na sjevernom će Jadranu zapuhati bura.

I diljem unutrašnjosti u ponedjeljak velika je vjerojatnost kiše, te sve češćeg sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, uz koji će dolaziti hladniji zrak pa će do večeri u gorju, uglavnom višem, biti moguć i snijeg. No, tijekom vikenda još će prevladavati suho i stabilno, uz maglu i oblake, većinom i sunčana razdoblja, piše HRT.

Komentari