VREMENSKA PROGNOZA Promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom i grmljavinom

U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu praćenu grmljavinom u noći i prijepodne, a pljuskova s grmljavinom može biti i u drugom dijelu dana. Ponegdje će puhati sjeveroistočnjak i bit će malo manje toplo nego u utorak, ali i dalje razmjerno sparno.

I u središnjoj Hrvatskoj će najviša dnevna temperatura biti malo niža nego u utorak – uglavnom od 26 do 29 °C. Tijekom noći i jutra povremena kiša, a u poslijepodnevnim satima treba računati na pljuskove s grmljavinom, pri čemu lokalno može biti i nevremena. Mjestimice će puhati umjeren sjeveroistočni vjetar.

Sjeverni Jadran

Na sjevernom Jadranu u noći i ujutro ponegdje umjerena bura, danju sjeverozapadnjak. Povremena kiša i grmljavina mogući su u noći i ujutro, još češće u gorju, a poslijepodne su mogući izraženiji pljuskovi. Najviša temperatura zraka od 24 do 27 °C, u Istri i Hrvatskom primorju između 29 i 33 °C. Napomenuti treba kako, kao i prošlih dana, u kotlinama Like i Gorskog kotara mjestimice može biti jutarnje magle.

Dalmacija

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, a lokalni pljuskovi s grmljavinom su u drugom dijelu dana mogući uglavnom u Zagori. Bit će i dalje vruće i sparno, od sredine dana uz umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, većinom na otvorenome moru sjeverozapadni.



I na jugu Hrvatske jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome i sjeverozapadnjak, uz mirno i malo valovito more temperature 25, 26 °C. Uz sunčano će vrijeme biti i dalje vruće, s najvišom temperaturom zraka između 31 i 35 °C.”

I dalje nestabilno

“U četvrtak većinom sunčano, ujutro u kopnenom području mjestimice s maglom, a popodnevnih pljuskova bit će osobito u gorju te u unutrašnjosti Istre. Od petka promjenjivije. uz više oblaka te uz povremenu kišu i grmljavinu poglavito u drugome dijelu dana. Temperatura zraka malo će se sniziti, no još će biti sparno.

Na Jadranu većinom sunčano i vruće, uz ponegdje i dalje tople noći. Puhat će sredinom dana i poslijepodne slab do umjeren vjetar s mora, a na otvorenome moru sjeverozapadnjak. Neverina može biti uglavnom mjestimice na sjevernom dijelu, javlja HRT.

Komentari