VREMENSKA PROGNOZA Pretežno sunčano i još toplije

U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano te još malo toplije, uz najvišu temperaturu zraka od 24 do 26 °C. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadnjak u Moslavini i jugozapadnjak u Podravini.

U središnjoj Hrvatskoj će jutro uz oko 10 °C nekima opet biti svježe; a danju čak i u hladu meteorološke kućice – toplo. Izravno na suncu i bez vjetra, zasigurno već i vruće, pri čemu će i UV indeks imati vrlo visoke vrijednosti.

I u gorju ujutro svježe, uz sunčana razdoblja, a uz dnevni razvoj oblaka popodne može pasti poneki kraći pljusak – iako će većinom biti suho, a na otocima sjevernog Jadrana i pretežno sunčano. Na moru ujutro burin, danju jugozapadni, zapadni i sjeverozapadni vjetar.

U sunčanoj će Dalmaciji sredinom dana puhati umjeren sjeverozapadnjak, osobito na otvorenom moru koje bi moglo biti umjereno valovito, duž obale uglavnom zapadnjak. Najviša temperatura od 24 do 28 °C, dovoljna da potakne razmišljanja o osvježenju u moru koje je oko 20 °C.



Topline i sunca bit će i na krajnjem jugu Hrvatske. Već ujutro temperatura od 14 do 18 °C, ali zbog maestrala koji će zapuhati sredinom dana, najviša dnevna uglavnom će ostati oko 25 °C.

U subotu još većinom stabilno i toplije pa opet promjenjivo

Kopneni predjeli Lijepe Naše nalaze se u sredini ovog razdoblja stabilnog vremena. Dani pred nama bit će još topliji. Petak i vjerojatno cijela subota bit će većinom suhi i sunčani, uz rijetke pljuskove u gorju, a u nedjelju će se uz jugozapadnjak povećavati vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu.

Idući će dani na Jadranu biti još topliji te uglavnom sunčani, čak vedri. U subotu će na sjevernom dijelu porasti naoblaka i bit će manje stabilno, a lokalni su pljuskovi u nedjelju mogući i u dijelu Dalmacije. Vjetar dalje slab, samo ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni, u nedjelju umjereno jugo. Temperatura zraka bit će u porastu, piše HRT.

Komentari