VREMENSKA PROGNOZA Pretežno oblačno, povremeno malo kiše u Posavini

U ponedjeljak ujutro na istoku Hrvatske pretežno oblačno uz postupno smanjenje naoblake sa sjeveroistoka. Još povremeno malo kiše past će uglavnom u Posavini, a popodne može biti praćena grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Najniža temperatura zraka između 13 i 15 °C, najviša do 27 °C.

U središnjoj Hrvatskoj, gdje će oblaka biti više, dnevna će temperatura biti malo niža. Povremena kiša većinom u Pokuplju i Banovini, i to češće u prvom dijelu dana. Popodne smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na zapadu zemlje naoblaka promjenjiva naoblaka, a dulja sunčana razdoblja na sjevernom Jadranu. Kiša će povremeno padati najprije u gorju, no od sredine dana lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina mogući su ponegdje uz obalu. Prema večeri smirivanje. Duž obale mjestimice ujutro te ponovno navečer puhat će umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od 13 °C u unutrašnjosti do 19 °C na otocima. Najviša dnevna većinom od 21 do 26 °C.

U Dalmaciji podjednake vremenske prilike. Izraženiji pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji su sredinom dana i rano poslijepodne, osobito u sjevernim predjelima. Navečer prastanak kiše. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni pa će more biti mirno ili malo valovito.



Malo valovito i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će uz promjenjivu naoblaku pasti malo kiše, moguće lokalno i pokoji izraženiji pljusak. Jutarnja temperatura zraka oko 18 °C, a najviša od 22 do 25 °C.

Od utorka sunčanije i toplije, ali od četvrtka opet

U unutrašnjosti će idući dani biti sunčaniji i topliji, uz slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a ujutro je po kotlinama moguća kratkotrajna magla. Neće biti posve stabilno, pa pokoji poslijepodnevni pljusak u utorak valja očekivati u gorju, u srijedu ponegdje uz granicu sa Slovenijom, no u četvrtak su lokalni pljuskovi izgledni u većini krajeva.

Na Jadranu ipak stabilnije vremenske prilike. Prevladavat će sunčano vrijeme uz porast dnevne temperature. Noćna umjerena bura sprječavat će noćno ohlađivanje pa se najniža jutarnja temperatura zraka neće znatnije mijenjati. Uz više sunčana vremena i temperatura mora bit će u porastu, pa vjerujem da će mnogi rado potražiti osvježenje u njemu, piše HRT.

Komentari