VREMENSKA PROGNOZA Opet kiša, na Jadranu i jako jugo

U četvrtak će sve do večeri u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti suho i barem djelomice sunčano. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak koji će navečer u Podravini naglo okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Ujutro od 5 do 7 °C, a danju oko 18 °C.

U središnjoj Hrvatskoj ujutro djelomice sunčano, zatim promjenjivo. Popodnevnih će pljuskova biti osobito na sjeveru i uz granicu sa Slovenijom, a potkraj dana malo kiše past će i drugdje. Umjeren jugozapadni vjetar u Međimurju će okrenuti na sjevernjak. Ujutro oko 6 °C, a danju do 19 °C.

U Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu promjenjivo, mjestimice s kišom, a sunčana će razdoblja biti češća poslijepodne. U gorju umjeren jugozapadnjak, a na umjereno valovitom moru ponegdje i jako jugo. Najviša temperatura između 13 i 16 °C.

U Dalmaciji umjereno, prema jugu i pretežno oblačno. Kiša, pa i u obliku pljuskova, bit će češća u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno i jako jugo zbog kojega će more prema otvorenome biti i valovito. Jutarnja temperatura od 5 °C u unutrašnjosti do 12 °C na obali, a dnevna oko 16 °C.



Na oblačnom jugu Hrvatske kiša će biti česta, moguće i obilna, uz grmljavinska nevremena. Puhat će jako jugo, a temperatura će biti između 10 i 15 °C.

U petak još ponegdje kiša pa stabilniji kraj tjedna

Postupno razvedravanje u petak će na kopnu popratiti umjeren sjeverni vjetar i prolazno niža dnevna temperatura, zatim za vikend uglavnom sunčano – jutra svježija, a dani topliji s temperaturom i do 21 °C.

Na Jadranu sunčano i ugodno toplo. Još u petak na jugu mjestimice kiša. Lokalno jaka bura u petak će zapuhati na sjeveru, u subotu ujutro bura će zamijeniti jugo duž cijele obale, no brzo će okretati na sjeverozapadni i duž obale zapadni vjetar prije nego što posve oslabi u nedjelju, piše HRT.

Komentari