VREMENSKA PROGNOZA Napokon bi mogli vidjeti malo sunca, a s njim i osjetiti malo više temperature

Nakon nekoliko tmurnih dana s oblacima, rosuljom i maglom, u četvrtak bi se u Slavoniji, Baranji i Srijemu naoblaka trebala raskinuti i pojaviti se barem kraća sunčana razdoblja. U tom će slučaju jutarnja temperatura biti malo niža, a dnevna viša nego prošlih dana. Poslijepodne može pasti i malo kiše.

I u središnjoj Hrvatskoj bi zbog premještanja nestabilnijeg zraka po visini trebala oslabiti temperaturna inverzija te se barem nakratko raskinuti magla i niski oblaci uz pojavu sunca i malo višu dnevnu temperaturu zraka.

Isto vrijedi i za gorske predjele. Međutim, doći će i novi oblaci s kojima je ponegdje moguća kiša, ponajprije u Lici. A uz naoblačenje i na sjevernom Jadranu će mjestimice pasti malo kiše, a ujutro lokalno može biti i magle. Vjetar uglavnom slab jugoistočni, u gorju jugozapadni. Temperatura zraka bez veće promjene – u gorju danju toplije, a ujutro hladnije nego u srijedu.

Promjenjivo oblačno, ponegdje uz slabu kišu ili kratkotrajni pljusak – prognoza je za Dalmaciju. Ujutro može biti i magle, ponajprije u njezinoj unutrašnjosti, gdje će biti najsvježije. Danju temperatura malo niža nego u srijedu. Vjetar slab, a more mirno.



Na jugu Hrvatske djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a navečer i u noći lokalno malo kiše, pa i u obliku pljuska. Vjetar slab.”

I dalje razmjerno stabilno, ali…

“U nastavku tjedna u nizinama i kotlinama unutrašnjosti ponovno dugotrajnija magla i niski oblaci, koji se osobito na istoku mogu zadržavati i cijeli dan. O tome će ovisiti i temperatura zraka. U krajevima gdje će biti sunca, ujutro će biti hladnije, uz mogućnost slabog mraza, a danju toplije.

Slab vjetar i na Jadranu, pa i idućih dana može mjestimice biti magle, osobito u noćnim i jutarnjim satima. Uz promjenjivu naoblaku bit će djelomice sunčano, no moguća je ponegdje i rosulja ili slaba kiša, pogotovo u nedjelju na sjevernom dijelu. Najviše sunca i najtoplije vjerojatno će biti na jugu, piše HRT.

Komentari