VREMENSKA PROGNOZA Maglovito i oblačno, no krajem tjedna blago zatopljenje i kidanje magle

I u utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu dnevni hod temperature biti slabo izražen, uglavnom od 3 do 9 °C, jer će biti oblačno i maglovito, većinom uz rosulju, a vedro nebo vjerojatno će se vidjeti samo s vrhova Papuka, Psunja pa i Krndije.

Neznatno će zatopliti i u također prohladnim, oblačnim i maglovitim nizinama središnje Hrvatske, često i uz rosulju, pa budite dodatno oprezni u prometu. U gorju za mnoge povoljnije – suho, sunčano i toplije.

I u gorskom području i na sjevernom Jadranu bit će od cjelodnevne magle, oblaka i rosulje u nekim nižim dijelovima do pretežno sunčanog vremena u višem gorju i na moru, gdje je također moguća magla, ali samo ponegdje u noći i ujutro. Jaka bura s olujnim udarima puhat će pak na nekim lokacijama podno Velebita. Temperatura zraka ujutro najniža od -3 do 2 °C, uz more 7 do 12 °C, a poslijepodne najviša između 16 i 19 °C, u nekim gorskim kotlinama i samo oko 6 °C.

Temperaturnih jutarnjih “minusa” bit će i u unutrašnjosti Dalmacije, na sinjskom području i ne samo pri tlu. I magla će nekima smetati, ali vjerojatno ne i pretežno sunčan dan s uglavnom slabim vjetrom i najvišom temperaturom zraka oko 20 °C, kao i većinom malo valovito more, koje će neke kupače mamiti i na vedrom jugu Hrvatske, gdje će se također nastaviti vedro i iznadprosječno toplo razdoblje.



I sljedećih dana razmjerno stabilno, ali…

I u srijedu još na Jadranu pretežno sunčano, uz maglu i poneki oblak uglavnom na sjeveru. Podno Velebita će bura oslabjeti, ali će još ujutro biti ponegdje jaka, na udare i olujna. Od četvrtka se pak uzduž cijeloga Jadrana, posebice sjevernog i srednjeg, znatno povećava vjerojatnost magle i niskih oblaka, ponegdje iz njih i rosulje.

Izmaglice i rosulje gotovo će svakodnevno biti i u gorju, a u ostalim će krajevima povremeno izostati, osobito u četvrtak, od kada su i u nizinama središnje i istočne Hrvatske moguća sunčana razdoblja i blagi porast dnevne temperature, piše HRT.

Komentari