VREMENSKA PROGNOZA ledena kiša, snijeg, vjetar na Jadranu, smirivanje vremena krajem dana

U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj mjestimice biti kiše koja se smrzava u dodiru s hladnom podlogom, a vjerojatnost za to najveća je u zapadnoj Slavoniji, i to u noći i ujutro. Danju povremeno slaba kiša uz najvišu temperaturu od 2 do 6 °C.

U središnjoj Hrvatskoj je uz snijeg i velika vjerojatnost za kišu koja se smrzava na tlu, osobito u prvom dijelu dana, pa valja biti oprezan i na kolnicima i na nogostupima. Temperatura zraka uglavnom od -2 do 2 °C.

U gorju je uz snijeg također velika vjerojatnost i za kišu koja se smrzava i stvara poledicu. Na sjevernom Jadranu oborine će prema kraju dana postupno prestati, a naoblaka se može mjestimice i raskinuti. U noći i ujutro još će puhati jaka bura koja će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u gorju od -3 do 2 °C, na Jadranu ujutro od 3 do 7 °C, danju između 7 i 10 °C.

Na srednjem Jadranu još će u početku puhati umjereno i jako jugo koje će oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Bit će kišovito, uz mjestimice obilnije oborine, te temperaturu zraka između 10 i 15 °C, u unutrašnjosti Dalmacije od 5 do 10 °C.



Jakog i olujnog juga te obilne kiše, moguće i izraženijih pljuskova i grmljavine bit će i na krajnjem jugu Hrvatske. More valovito i jače valovito, a temperatura zraka između 10 i 15 °C.

Od petka toplije, uz jačanje južine i promjenjivo vrijeme

Malo kiše ponegdje na kopnu još može biti u petak, a za vikend najprije sunčanije, potom u nedjelju ponovno kiša, te osjetno toplije. Pritom će puhati umjeren jugoistočnjak, koji u nedjelju osobito na istoku može biti i jak.

Na Jadranu će sljedećih dana uz promjenljivu naoblaku gotovo posvuda biti kiše. Bit će i vjetrovito, uz umjereno i jako jugo, koje će potkraj nedjelje na sjevernom dijelu okrenuti na buru, piše HRT.

Komentari