VREMENSKA PROGNOZA Još toplije te razmjerno stabilno, od nedjelje pogoršanje

pixabay

U petak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano, prijepodne većinom i vedro, zatim samo ponegdje uz prolazno umjerenu naoblaku. Uz tiho ili slab vjetar temperatura će ujutro biti od 7 do 10 °C, a poslijepodne oko 26 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj tijekom pretežno sunčanog petka toplije nego prošlih dana, pa čak – nakon duljeg vremena – i od prosjeka za doba godine. No ujutro bi se još mnogi ranoranioci mogli žaliti na svježinu.

10 °C, pa i niže tijekom noći i jutra u gorskom području kao i u unutrašnjosti Istre, dok će uz obalu sjevernoga Jadrana biti od 15 do 17 °C. Tijekom sunčanog dana najviša će temperatura zraka biti oko 27 °C, u oblačnijem gorju malo niža, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova, uglavnom u Gorskome kotaru.

U Dalmaciji suho i sunčano, dio dana i vedro, najprije uz burin, zatim maestral te malo valovito more temperature oko 20 °C, dok će zrak ujutro biti od 14 do 18 °C, u unutrašnjosti ponegdje i samo oko 7 °C, a danju većinom 27 ili 28 °C.



Podjednako razmjerno toplo i na stabilnom jugu Hrvatske, uz sunčano vrijeme i jutarnji burin pa danju gdjegod umjeren maestral, uz koje će more biti malo valovito.

I u subotu još većinom suho, ali od nedjelje ponovno česti pljuskovi

I sljedećih će dana biti razmjerno toplo, uz noćnu i jutarnju temperaturu višu od dosadašnje, ali poslije subote u kopnenom području nižu poslijepodnevnu. Osim sunčanog vremena povremeno će biti i dosta oblaka. Mjestimični pljuskovi i grmljavina u subotu su mogući uglavnom u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj, a u nedjelju, osobito navečer, te u ponedjeljak sigurno će ih biti u mnogim mjestima, i to ne samo na kopnenom području nego i na Jadranu gdje će još u subotu i veći dio nedjelje prevladavati sunčano i iznadprosječno toplo. Pritom u početku još maestral zatim sve češće jugo, a u ponedjeljak na sjevernom dijelu Jadrana bura i tramontana. Stoga će dnevna temperatura zraka biti u manjem padu, piše HRT.

 

Komentari