VREMENSKA PROGNOZA Još je moguće malo kiše ujutro, preko dana pretežno oblačno

U petak na istoku unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, još ponegdje moguće uz malo kiše, uglavnom ujutro, kada će mjestimice biti i magle. Vjetar slab, u Podunavlju i umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od -1 do 4 °C, a najviša dnevna od 5 °C u oblačnijim područjima do 9 °C na krajnjem istoku, gdje su najvjerojatnija sunčana razdoblja.

U središnjoj Hrvatskoj veći dio dana dosta oblaka, a djelomično razvedravanje najvjerojatnije je u najzapadnijim predjelima, većinom uz granicu sa Slovenijom. Zbog hladnog jutra, mjestimične magle te mokrih kolnika potreban je oprez zbog poledice. Temperatura bez izraženijeg dnevnog hoda.

U gorju umjereno i pretežno oblačno, ujutro i maglovito te uz mjestimičnu oborinu, većinom kišu. Na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a nakon uglavnom slabog vjetra u noći i ujutro danju će postupno jačati jugo te će potkraj dana biti i umjereno jako, na otvorenom i jako. Danju u većini krajeva barem malo toplije nego u četvrtak.

U Dalmaciji i dalje promjenjivo, pri čemu će većinom oblačno uz češću, ujutro i izraženiju kišu biti ponajprije južnije od Splita. Ujutro će mjestimice uz obalu puhati bura, no tijekom dana će okrenuti na jugo koje će prema večeri jačati pa će i more u večernjim satima biti umjereno valovito.



Na krajnjem jugu Hrvatske ujutro vrlo vjetrovito, uz jako i vrlo jako jugo, te mjestimične izraženije pljuskove pa i grmljavinu. Poslijepodne će kiša postupno prestajati i prema večeri će se ponegdje i dijelom razvedriti.

Sljedećih dana toplije, ali promjenjivo, na Jadranu i vjetrovito

Vrlo promjenljivo vrijeme nastavlja se na Jadranu i za vikend te početkom idućega tjedna. Bit će vjetrovito i uz povremeno obilniju kišu, posebice u nedjelju. Uz izraženu južinu za vikend će temperatura porasti.

I u unutrašnjosti će biti toplije, u subotu uz ipak dosta mjesta bez oborina. Malo kiše past će mjestimice u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije, a uz porast temperature snježni pokrivač će se brzo topiti. Nedjelja i ponedjeljak promjenljiviji, uz češću kišu, piše HRT.

Komentari