VREMENSKA PROGNOZA Iznadprosječno toplo, a od subote promjenjivo

U petak još u istočnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, ujutro uglavnom u Posavini uz mjestimičnu maglu, pri tlu vjerojatno i slab mraz, dok će u zapadnoj Slavoniji i Podravini biti osjetno toplije, uz slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša poslijepodnevna temperatura zraka većinom 22 i 23 °C.

Podjednako iznadprosječno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz još češći i jači jugozapadnjak, osobito u Međimurju i Zagorju. I pritom do večeri uglavnom sunčano, zatim oblačnije, uz povećanje vjerojatnosti za kišu.

I u gorju i na sjevernom Jadranu bit će sunčana vremena, ali ujutro i mjestimične magle, zatim sve više oblaka iz kojih ponegdje već prijepodne može pasti malo kiše. No, znatno češća bit će navečer i u noći na subotu. Uz slab do rijetko gdje umjeren južni vjetar i jugo, u gorju ponegdje i jak jugozapadni, jutarnja će temperatura zraka uz more biti 12 do 16 °C, u unutrašnjosti ponegdje u Lici i samo oko 6 °C, a poslijepodne između 17 i 22 °C.

Dalmacija

Mnogima ugodno toplo bit će i u pretežno sunčanoj Dalmaciji, osim ujutro u unutrašnjosti, gdje je pri tlu još moguć mjestimičan slab mraz. I magle će opet biti, možda i ponegdje na moru, koje će još veći dio dana uz slab vjetar biti malo valovito.



Podjednako i na jugu Hrvatske, uz ponovno mjestimice u Konavlima moguć slab mraz. No, uz slab vjetar najviša dnevna temperatura bit će od 20 do 22 °C.

Od subote opet promjenjivije

Od subote većinom opet niža, ali i dalje na Jadranu barem oko prosječne za doba godine. Uz promjenjivu će naoblaku povremeno padati kiša, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito u subotu, na jugu još i u nedjelju prijepodne, te ponovno češće i obilnije od vjetrovitog ponedjeljka navečer pa do srijede ujutro.

I na kopnu promjenjivo, uz povremenu kišu, osobito u gorju, te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, dok ponegdje u središnjoj Hrvatskoj do ponedjeljka navečer može i izostati. Jutra će biti većinom toplija od prošlih, ali najviša će dnevna temperatura zraka biti niža nego u četvrtak i petak, piše HRT.

Komentari