VREMENSKA PROGNOZA Hladno jutro, ponegdje mraz, a tokom dana vedro i sunčano

U subotu će nakon jutarnje, ponegdje i prijepodnevne magle, na istoku Hrvatske biti većinom sunčano. Poslijepodne će ponegdje zapuhati umjeren istočnjak i jugoistočnjak, uz koje će temperatura zraka porasti do 12, 13 °C. Ujutro pak, samo između 0 i 3 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro podjednako hladno, uz mogućnost mraza, a i dnevna će temperatura biti kao na istoku. Prvi dio dana obilježit će česta magla te niski oblačni sloj, a zatim uglavnom sunčano, osobito poslijepodne, kada će mjestimice u Podravini zapuhati umjeren jugoistočni vjetar.

Magle će u noći i ujutro biti u kotlinama Like i Gorskog kotara pa i u unutrašnjosti Istre, a zatim danju pretežno sunčano. Sunčano će prevladavati i na sjevernom Jadranu, gdje će još puhati bura, koja u prvom dijelu dana podno Velebita može imati jake udare. Najviša temperatura od 8 do 12 °C u gorju te između 17 i 20 °C na moru.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije od 18 do 22 °C. Subotu će obilježiti sunce i vedrina, samo mjestimice u unutrašnjosti ujutro s maglom. Nakon jutarnje slabe do umjerene bure, danju sjeverozapadni vjetar, uz obalu ponegdje jugozapadni. More pritom malo do umjereno valovito.



I dalje stabilno, ali posvuda ne i sunčano. Ujutro ponegdje mraz!

I u nedjelju ujutro u unutrašnjosti je moguć mraz. Uz to i magla, vjerojatno češća i dugotrajnija nego u subotu, a od sredine dana sunčanije. Početkom tjedna većinom oblačno i tmurno, ponegdje s rosuljom ili slabom kišom, poglavito potkraj ponedjeljka te u utorak.

Sunčanije će idućih dana biti u unutrašnjosti Dalmacije i posebice na Jadranu. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, početkom tjedna i bura, koja podno Velebita može biti jaka. Temperatura zraka neće se znatnije promijeniti, piše HRT.

Komentari