VREMENSKA PROGNOZA Hladno i vjetrovito uz mjestimičan snijeg

U četvrtak prijepodne u Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno, mjestimice uz malo snijega. Poslijepodne će oborine prestati, a i djelomično će se razvedriti. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura od -3 do 0 °C, popodne još hladnije.

Oblačno s mjestimičnim snijegom prijepodne i u središnjoj Hrvatskoj – i u Banovini, a u drugom dijelu dana prestanak oborina i smanjenje naoblake. Puhat će umjeren, na sjeveru i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar te pojačavati osjet hladnoće. Temperatura od -4 do 1 °C, uz daljnji pad popodne.

Na zapadu promjenjivo i pretežno oblačno, uz slab snijeg u gorju te rijetku kišu na obali. Zapuhat će sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu mjestimice jaka bura s olujnim udarima, pod Velebitom i orkanskim, koja poneku pahulju snijega može donijeti i na obalu. Temperatura od 5 do 10 °C, u gorju od -4 do 1 °C, uz daljnje zahladnjenje prema kraju dana.

Dalmacija

U Dalmaciji ujutro postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje, popodne i uz sunčana razdoblja. Na sjevernom dijelu zapuhat će bura te se do sredine dana širiti na jug, i pojačati, pa će nerijetko biti i olujnih udara. Temperatura od 8 do 13 °C, uz jačanje bure još niža.



Na jugu Hrvatske prijepodne oblačno s kišom i grmljavinom, sredinom dana postupno će prestati, a naoblaka se smanjiti. U noći i ujutro puhat će umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar. Popodne će okrenuti na buru koja će jačati, a potkraj dana bit će i olujnih udara. Temperatura od 9 do 14 °C, u padu prema kraju dana.

U nastavku tjedna većinom još hladnije, te razmjerno vjetrovito i većinom suho

Idućih dana na kopnu osjetno hladnije, pa će i dnevna temperatura nerijetko biti ispod 0 °C. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uz prevladavajuće sunčano vrijeme.

Na Jadranu vjetrovito i hladnije od prosječnoga za ovaj dio veljače. Puhat će većinom jaka bura s olujnim i orkanskim udarima. U nedjelju će postupno slabjeti, najprije na sjeveru. Bit će djelomice sunčano, u nedjelju i pretežno sunčano, a prolazno jače naoblačenje najvjerojatnije je potkraj petka i u subotu, piše HRT.

Komentari