VREMENSKA PROGNOZA Hladni val se nastavlja i za vikend, temperature ostaju ispod nule

ilustracija/pixabay

Vikend će u Slavoniji, Baranji i Srijemu početi sa suncem. Ponegdje će sredinom dana biti više oblaka, ali uglavnom bez snijega. Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u noći i ujutro od -9 do -6 °C, a danju najviša između -3 i -1 °C.

Hladno i u središnjoj Hrvatskoj – ujutro između -10 i -7 °C, a tijekom dana od -3 do -1 °C, uz podosta sunca, sredinom dana i poslijepodne uz umjerenu, mjestimice i povećanu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, ponegdje moguće s jakim udarima.

U gorskoj Hrvatskoj uz promjenjivu naoblaku može biti mjestimičnog slabog snijega, koji će nošen burom ponegdje padati i na obali. A slaba je oborina na granici snijega i kiše vjerojatna i na nekim otocima. Puhat će umjerena i jaka bura, ponegdje olujna, uglavnom podno Velebita s orkanskim udarima. U gorju umjeren i jak sjeveroistočnjak. Jutro hladno s temperaturom od -13 do -8 °C, na sjevernom Jadranu između -3 i 3 °C, a najviše dnevne vrijednosti od -7 do -5 °C, u Istri i Hrvatskom primorju između -1 i 4 °C.

I u Dalmaciji hladno, posebno u unutrašnjosti. Osjet hladnoće dodatno će biti izražen zbog bure, nerijetko jake pa i olujne. Pritom će biti i dosta oblaka, mjestimice i malo snijega, kojega će osim u unutrašnjosti biti i ponegdje na otocima i na obali, gdje je moguća i i kiša.



Snijeg i kiša i na krajnjem jugu Hrvatske, i to na otvorenome moru i otocima već prijepodne. Ponegdje će se stvarati snježni pokrivač, osobito u Konavlima. Puhat će bura, umjerena i jaka, na udare i olujna, a temperatura zraka bit će uglavnom od -1 do 5 °C.

I dalje razmjerno hladno, iako uz dosta sunčanog vremena

Hladnoća se nastavlja i idućih dana, posebno u noćnim i jutarnjim satima, a sredinom dana i poslijepodne temperatura će ipak malo porasti. Na kopnu će biti uglavnom suho i sunčano, uz više oblaka tijekom utorka.

Na Jadranu suho i uglavnom sunčano, u nedjelju još uz jaku i olujnu buru, na udare mjestimice i orkansku, koja će početkom tjedna oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak. I dalje hladno, ujutro s negativnom temperaturom, a kao i na kopnu, dnevna će iz dana u dan postupno biti viša, piše HRT.

Komentari