VREMENSKA PROGNOZA Djelomice sunčano, ali i dalje nestabilno, u Dalmaciji stabilnije

U petak na istoku Hrvatske djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. Ipak, uz razvoj oblaka poslijepodne i navečer mogući su lokalni pljuskovi i gmljavina, ponajprije u zapadnoj Slavoniji. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a najviša temperatura oko 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano i nestabilno. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice može pasti malo kiše, a velika je vjerojatnost i pljuskova s grmljavinom, osobito poslijepodne u zapadnijim i južnijim predjelima. Moguć je i poneki izraženiji pljusak. Vjetar uglavnom slab, pa ujutro može biti i magle.

Na krajnjem zapadu unutrašnjosti djelomice sunčano, a na sjevernom Jadranu sunčanije. Na riječkom području, u unutrašnjosti Istre, te u gorju ponegdje razvoj oblaka praćen pljuskom i grmljavinom. Vjetar većinom slab i umjeren jugozapadni, uz malo do umjereno valovito more.

Dalmacija

U Dalmaciji stabilnije nego u četvrtak, pa će prevladavati sunčano. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a na otvorenom i sjeverozapadnjak. More uglavnom malo valovito, a najviša dnevna temperatura oko 27 °C.



I na jugu Hrvatske u petak pretežno sunčano i vrlo toplo, uz slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, te uglavnom malo valovito more temperature oko 22 °C.”

I dalje nestabilno

“Tijekom vikenda u unutrašnjosti i dalje je izgledno nestabilno vrijeme, pa treba računati na mjestimice kišu, pa i pljuskove s grmljavinom. Podjednako će se vjerojatno zadržati i početkom idućeg tjedna. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a u ponedjeljak i jači. Dnevna temperatura u manjem padu, osobito u nedjelju.

Na Jadranu djelomice, prema jugu do nedjelje i pretežno sunčano. Lokalni pljuskovi mogući su uglavnom na riječkom području, a u ponedjeljak uz više oblaka na srednjem i južnom Jadranu. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, od nedjelje i bura i sjeverni vjetar, a u ponedjeljak će biti još vjetrovitije. Temperatura do ponedjeljka bez veće promjene, te ostaje toplo i vrlo toplo.”, prognozirao Tomislav Kozarić, dipl. ing., DHMZ-a.

Komentari