Vlasniku teretane prijeti zatvor. Podržali ga građani i Glas poduzetnika

Zagrebački policajci priveli su  ponedjeljak ujutro vlasnika teretane Quantum Premium Gym na zagrebačkoj Trešnjevci Andrijiu Klarića nakon što je otvorio objekt suprotno protuepidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Vlasnika teretane koji je priveden nakon što je u ponedjeljak ujutro otvorio objekt unatoč zabrani rada na društvenim mrežama podržala je Udruga Glas poduzetnika (UGP), a od najavljenog otvaranja ipak su odustali ugostitelji.

Policija je tako na teren izašla s najmanje 6 patrolnih vozila među kojima je bio i policijski džip, a uz to su izašli na teren i inspektori u civilu. Jedan od njih porazgovarao je sa Klarićevom kćeri Dugom te joj rekao da pripremi očeve osobne stvari i donese u policijsku postaju.

Nakon objave vijesti o policijskoj akciji, ispred teretane počeli su se skupljati vježbači i građani kako bi, rekli su nam, dali podršku vlasniku i izrazili svoje nezadovoljstvo mjerama koje smatraju nelogičnima.Svi će oni, kako su nam rekli, prosvjedovati u srijedu na Trgu, no manje prosvjedne akcije na Trešnjevci, koje još nisu htjeli otkriti, namjeravaju i danas.

Glas poduzetnika podržava privedenog vlasnika teretane

Izvršni direktor UGP-a Dražen Oreščanin koji se pojavio ispred teretane Quantum Gym na zagrebačkoj Trešnjevci izjavo je na društvenim mrežama da je to jedini lokal koji se jutros otvorio te da je riječ o poduzetniku Andriji Klariću, kojeg sada očito čeka sudski proces, u čemu može očekivati pravnu pomoć UGP-a, što osiguravaju svi svojim članovima.

U video snimci sebe ispred tog objekta, na kojoj se vide i policajci i snimatelji, Oreščanin je kazao da je policajce pitao smije li ući unutra, na što su mu odgovorili da ne smije i da je objekt zaključan, kao i da je razgovarao s Klarićevom kćerkom koja mu je rekla da joj je otac uhićen, da ga je privela policija i da mu ide odnijeti stvari jer je vrlo izvjesno da će u pritvoru provesti neko vrijeme.

“Ono što ne bismo htjeli je da u pritvoru ostane 30 dana zbog mogućnosti kaznenog djela, ali u svakom slučaju UPG će pružiti podršku”, kazao je Oreščanin, najavljujući veliku prosvjednu akciju UGP-a u Zagrebu na Trgu bana Jelačića u 10 sati u srijedu.

Odlukom nacionalnog stožera do 15. veljače produljena je mjera zabrane rada teretanama i sličnim sportskim centrima te ugostiteljima, a kršenje te mjere povlači visoke kazne koje se kreću od 20 do 70 tisuća kuna i do tri godine zatvora.

Od predsjednika Udruženja ugostitelja Zagreba Franza Letice u ponedjeljak prije podne se doznaje da su zagrebački ugostitelji, unatoč svim najavama, ipak većinom odlučili pričekati 15. veljače da vide hoće li biti novih odluka oko otvaranja njihovog posla.

Ponavlja da udruženje ne potiče i ne poziva na otvaranje prije nego se zabrana rada ukine niti organizira bilo kakva prosvjedna okupljanja ugostitelja, ali kaže da i ako je netko od ugostitelja jutros otvorio, za što postoji mogućnost, nije poznato koji su to niti žele u medije.

Komentari