Kažnjen s 30.500 kuna jer je na kraju radnog dana u svom dućanu skinuo masku: Ovo je rezultat kad civilnoj zaštiti dopustiš vlast

Igor Poljak, vlasnik tvrtke koja drži malu trgovinu sa zdravom hranom u Rijeci, dobio je prekršajni nalog i kaznu od 30.500 kuna jer nije imao masku u trgovini.

Kaže da mu je inspektor došao pred kraj radnog vremena, kada nije bilo kupaca u trgovini.

Ako bi platio kaznu, morao bi trgovinu zatvoriti. Na svom je Facebook profilu objavio sliku prekršajnog naloga.

Objavu prenosimo u cijelosti:

LIJEPA NAŠA HRVATSKA

NAŽALOST MORAM OVO PODIJELITI SA VAMA.
OVO JE REZULTAT KAD CIVILNOJ ZAŠTITI DOPUSTIŠ VLAST.
KAZNA…

Objavljuje Igor PoljakPetak, 27. studenoga 2020.

“Kažnjen sam kao da sam veliki trgovački lanac, to jednostavno ne mogu izdržat. Žalit ću se i idem na sud. Ovo je bilo prije više od mjesec dana, kada nisu još bile rigorozne mjere kao danas. Već sam išao zatvarati dućan, unutra nije bilo baš nikoga. Između mene i inspektora je bio i pleksiglas. Pitao me je zašto ne nosim masku, rekao sam da sam je taman bacio u smeće jer pospremam i zatvaram. Vidio je da imamo i dezinficijens, naljepnicu o nošenju maski u prostoru, pleksiglas. Pitao sam hoću li dobiti neku opomenu, kaznu, rekao je da će samo to poslati radi evidencije. I onda mi sad stigne ovakva kazna. Odvjetnik kojem sam se obratio kaže da još nije čuo da je u Hrvatskoj netko ovako kažnjen”, rekao je Poljak za 24sata.

Komentari