Vlada želi krenuti s postupnim popuštanjem mjera, osmislili su i što bi se prvo otvorilo. Ali, Stožer nije zadovoljan s to idejom

Foto: Andrej Plenković/Marko Prpic/PIXSELL

Stožer i epidemiolozi jako su oprezni zbog novog soja virusa, oni još nisu za otključavanje i zalažu se da se postojeće mjere produže za još mjesec do dva

Premijer Andrej Plenković i ministri iz gospodarskih resora žele krenuti s postupnim otvaranjem Hrvatske nakon što isteknu postojeće restriktivne mjere 31. siječnja. No, Stožer civilne zaštite i epidemiolozi jako su oprezni zbog novog soja virusa, oni još nisu za otključavanje i zalažu se da se postojeće mjere produže za još mjesec do dva, piše Jutarnji list.

Stoga je ključan sastanak u nedjelju na kojem će premijer i ministri razgovarati s članovima Stožera i epidemiolozima te na kojem će se odlučitit što dalje.

Plenkovićevi suradnici smatraju da bi postepeno popuštanje mjera trebalo ići u smjeru da svi učenici krenu u školu, da se dopusti rekreativni sport, kao i otvaranje fitness centara, teretana i sportskih centara uz stroge mjere.



A s epidemiolozima, Stožerom i predstavnicima ugostitelja razgovarat će se i o mogućnosti da se dopusti otvaranje terasa za restorane i kafiće.

No, članovi Stožera smatraju da se ne bi trebalo ići u veća popuštanja sve dok prijeti opasnost od mutiranog virusa koji se pojavio u EU, zbog kojega brojne države produljuju ili čak zaoštravaju mjere, piše Jutarnji.

Komentari