Vlada će se očitovati o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja Ćoriću

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Danas se održava sjednica Vlade.

Na dnevnom je redu prijedlog Zakona o elektroničkim medijima koji se usklađuje s revidiranom Direktivom o audiovizualnim medijskim uslugama, posebno u digitalnom okruženju, a među ostalim, uređuje se pitanje odgovornosti za sadržaje koje generiraju korisnici na elektroničkim publikacijama, odnosno za komentare.

Vlada će se očitovati Hrvatskome saboru na prijedlog 40 oporbenih zastupnika za pokretanje pitanja povjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, jer smatraju da je uvelike narušena njegova vjerodostojnost kao ministra u Vladi.

Vlada će donijeti i odluku o načinu raspodjele bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije odobrenih za financiranje sanacije šteta od potresa na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, imenovanju nacionalnog koordinacijskog tijela, tijela odgovornih za provedbu financijskog doprinosa i neovisnog revizorskog tijela.



Ministri će dobiti i informaciju o aktualnoj situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj.

Vlada će raspravljati i o prijedlogu zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, izmjenama i dopunama Zakona o članarinama u turističkim zajednicama te o provedbi Nacionalnog programa reformi 2020. za razdoblje svibanj – listopad.

Komentari