Villarreal rasturio Hajduk! Bijeli poveli pa primili četiri pogotka uz autogol Livaje

Foto: ANTE CIZMIC Cropix

Nogometaši Villarreala svladali su Hajduk 4:2 (4:1) u Valenciji, u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige te time zakoračili prema grupnoj fazi ovog natjecanja.

Uzvratna utakmica odigrat će se na Poljudu idućeg četvrtka. Inače, utakmica u Valenciji je počela ranim pogotkom Hajduka, već u drugoj minuti strijelac je bio Stipe Biuk. No, do kraja poluvremena španjolski sastav nije samo preokrenuo rezultat, već je zabio četiri pogotka, Morales u 14. i 36., autogol Livaje u 19. te Gerard Moreno u nadoknadi prvog dijela. U 85. minuti Fossati je realizirao jedanaesterac za konačnih 4:2 španjolskog sastava.

Početak utakmice je bio gromovit s obje strane. U prvom napadu je odmah zaprijetio Chukwueze, ali nije pogodio. Na drugoj strani je, nakon točno minutu i pol, precizan, pak, bio Stipe Biuk. Kvalitetnu loptu pred domaća vrata je uputio Livaja, a Biuk je spretno, iz blizine, zatresao mrežu za vodstvo Hajduka.

Prilično ravnopravno se igralo nakon toga. Hajduk nije bio inferioran na travnjaku, ali je Villarreal unatoč tome preokrenuo rezultat premda nije stvorio posebno žestoki pritisak prema Splićanima.



Prvo je u 14. minuti Morales pogodio za 1:1, premda je bio okružen brojnim igračima Hajduka u gostujućem šesnaestercu, dok je pet minuta kasnije već bilo 2:1. Ubačenu loptu iz slobodnog udarca Livaja je nespretno proslijedio u vlastitu mrežu.

Tu nije bio kraj mukama Hajduka u prvom poluvremenu, koji je nakon toga iznimno teško dolazio do lopte i kreirao suvisle napadačke akcije. Isto tako, obrambeno se činilo da Splićani nikako ne mogu zaustaviti Villarreal kada se domaćin odluči za pravi napad.

Zabila je tako španjolska momčad, koja je prošle sezone igrala polufinale Lige prvaka, još dva pogotka do kraja poluvremena. U 36. minuti je Chukwueze poslao odličnu asistenciju, a drugi pogodak na susretu je postigao Jose Luis Morales, koji je projurio kraj nepostojeće obrane Hajduka. U nadoknadi prvog dijela sijevnuo je kontranapad koji je kraju priveo Gerard Moreno golom za 4:1.

Nešto bolje je Hajduk otvorio drugo poluvrijeme. U uvodnim minutama nastavka Hajduk je složio dvije suvisle akcije prema naprijed, no i dalje je Villarreal izgledao kao da u svakoj sekundi kontrolira događanja na travnjaku gradskog stadiona u Valenciji.

U drugom dijelu najopasniji po Hajduk je bio Baena, koji je dva puta zaprijetio udarcima s vrha šesnaesterca, a čim je ušao u igru, pokušao je za domaćina peti gol zabiti i Lo Celso.

U 79. minuti u igru su za Hajduk ušli Fossati i Kalinić te su vrlo brzo nakon toga bili u središtu pozornosti. Naime, domaći igrač Mandi je, u svom šesnaestercu, laktom zahvatio Kalinića po glavi i time skrivio jedanaesterac, a siguran je s bijele točke bio Fossati za smanjenje na 2:4. Nakon primljenog udarca Kalinić je, obliven krvlju, napustio igru te ga je zamijenio Atanasov.

U samoj završnici Hajduk je mogao zabiti i treći pogodak, no malo je neprecizan bio Krovinović te je sve završilo s dva gola plusa na stranu Villarreala.

Uzvratna utakmica na Poljudu na rasporedu je idućeg četvrtka, a ukupni pobjednik izborit će plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

 

Komentari