Vili Beroš: Bio bi grijeh da dobijemo gol u zadnjoj minuti

Foto: Daniel KASAP / POOL / HINA

Hrvatska kontrolira tijek epidemije, a ne ona nas. No, ne smijemo se zavaravati. Slika talijanskog scenarija mora nam biti opomena. I dalje nas vreba mogućnost pogoršanja ove povoljne slike ako promijenimo ponašanje, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u intervjuu za 24sata.

“Zato moramo biti strpljivi i uporni kako bismo učinkovito došli do kraja, a nadam se da i to nije tako daleko. Tijekom svih ovih tjedana shvatili smo, a najvažnije je i da su gotovo svi građani prihvatili važnu istinu da sami možemo najviše učiniti za sebe i druge.

Gledajući stanje u drugim zemljama, posebno u Italiji ili Španjolskoj, SAD-u ili u Sloveniji i Srbiji, vidimo da je naša svakodnevna razmjena informacija s građanima i tijesna zajednička suradnja na provođenju mjera samozaštite dala ove rezultate.

Bio bi grijeh, kako je nekidan rekla kolegica Alemka Markotić, da u ovoj teškoj i za nas, za sada, rezultatski povoljnoj utakmici, dobijemo gol u zadnjoj minuti.



Radi svih nas i zbog silno uloženog truda i svih odricanja građana to ne bismo smjeli dozvoliti. Vjerujem da idemo putem uspjeha”, kazao je ministar Beroš za 24sata.

Ministar zdravstva Vili Beroš i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković danas idu u Split. Ondje su tijekom noći iz Doma za starije i nemoćne evakuirani štićenici, a iz Splita se doznaje kako je 10 pozitvnih, a 16 ima temperaturu. Testirat će se svih 50 štićenika s kata i 20 djelatnika, koliko ih ima po katu. Dom ima prizemlje i 4 kata, a sve skupa je u domu smješteno 350 umirovljenika.

Komentari