VIDEO Saborski zastupnici Mosta po kiši popravljaju krovove: Dajemo sve od sebe. Kuću po kuću. Tu smo i bit ćemo tu

Hrvatska se ujedinila, skuplja se pomoć za Banovinu ili dolaze na teren pomagati stradalima.

Mnogi su sami krenuli autima punima prehrambenih potrepština, odjeće, grijalica.

Među njima je bilo i političara i saborskih zastupnika, a dvojica Mostovih, izgleda najhrabrijih, popelo se i na krovove.

Mostov Marin Miletić objavio je video na kojem su on i njegov kolega Zvonimir Troskot na krovu namještaju crijep.



“Sve smo to mi radili i prije. Puno godina. Bili tu za potrebite. A sada? Sada mi je veća odgovornost prema svome narodu. U Nebojanu imamo bazu. Nas 20 Riječana. Dajemo sve od sebe. Kuću po kuću. Tu smo i bit ćemo tu”, napisao je Miletić uz objavljeni video.

 

Bulj: Ovo je katastrofa epskih razmjera

Nakon što je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za potresom stradalo stanovništvo Sisačko-moslavačke županije, saborski zastupnik Miro Bulj s nekoliko volontera došao je u Petrinju.

Na Buljev poziv Sinjani su se odazvali u velikom broju. Jučer od 18 do 20 sati napunili su jedan kamion i kombi s vodom, hranom, higijenskim potrepštinama, odjećom i pokrivačima. Prema Buljevim riječima, na sabirnom mjestu na Gradskom bazenu danas je prikupljeno još pomoći, koju će sljedećih dana s dva kamiona prevesti u potresom pogođena područja.

‘U Petrinju smo došli sinoć, a danas cijeli dan dijelimo pomoć narodu. Začudilo me je što im je jutros nedostajalo kruha, pa smo se organizirali i nabavili ga iz Zagreba. Ovo je katastrofa epskih razmjera. Onaj tko nije vidio uživo, ne može vjerovati da se ovo može dogoditi jednome gradu. Ovo područje ne smije ostati zaboravljeno. Petrinja i sva ostala potresom pogođena mjesta moraju se obnoviti. Ponavljam, nije samo Zagreb Hrvatska’, kazao je Miro Bulj.

Grmoja: Pomažemo koliko možemo

Mostov Nikola Grmoja javio nam se iz Gline gdje razvozi topli obrok prema dogovoru i javljanju ljudi s terena. Također nosimo i potrepštine.

‘Pomažemo koliko možemo. Hrvatski narod pokazao je nevjerojatno zajedništvo i na tome mu neizmjerno hvala”, rekao nam je kratko Grmoja.

Komentari