VIDEO Pogledajte dramatična akcija spašavanja makarskog HGSS-a

Ilustracija

Makarski HGSS izvijestio je o dramatičnoj akciji spašavanja u subotu ispod biokovskog vrha Mali Šibenik. Nasreću, sve je završilo dobro.

Detalje akcije su objavili na svojoj Facebook stranici.

Poziv su, kažu, dobili u 15:43 na dežurni telefon stanice. Stigla je dojava od strane planinara, koji su se nalazili u penjačkom smjeru ispod biokovskog vrha Mali Šibenik. Ekipa mlađih hrvatskih državljana penjala se u smjeru koji vodi do vrha. Sredinom puta uhvatila ih je snažna oluja i jako nevrijeme.



Po dojavi mobilizirani su svi članovi stanice Makarska te ekipa letača spašavatelja koja je u tom trenutku, zajedno s posadom HRZ-a, imala vježbu.

U kontaktu s unesrećenim osobama došlo se do približne lokacije. Dogovoreno je da jedna ekipa spašavatelja ide zemaljskim putem, a druga zračnim. Helikopter HRZ-a ekipu spašavatelja iskrcao je na vrh Mali Šibenik, koji su nakon 10 minuta silaska stigli do unesrećenih. Posebnim tehnikama spašavanja, četvero unesrećenih spušteno je u podnožje stijene.

U dva naleta ekipa letača spašavatelja zajedno sa pripadnicima stanice Makarska i posadom HRZ-a, spustila je unesrećene na sigurno. U 20:40 sati akcija završava kada su se svi spašavatelji vratili u stanicu. Uz posadu HRZ-a, u akciji su sudjelovali i članovi stanice Šibenik.

Komentari