VIDEO Petek: Meni je jasno čemu služi nepovratni ventil – da se ne bi širio smrad korupcije

Emica Elvedji/PIXSELL

Nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek sazvao je konferenciju za medije nazvavši je “Milane, odmori se! Stiže ti fotelja, nije Fendi”.

Obratio se ispred zgrade Globusa na Velesajmu iz kombija, pokretnog ureda u kojem se prevoze žuta i crvena fotelja.

Petek je jučer s Klubom nezavisnih zastupnika predložio moratorij na prodaju gradskih nekretnina, Paromlina, Zagrepčanke i Gredelja, ali je taj prijedlog većinom glasova odbijen.



“Možemo izgraditi dva nova mosta i možemo napraviti nekoliko projekata na području Paromlina. Postoje i mogućnosti za Gredelj kojeg sad Bandić želi prodati. Zagreb stoji, a ne smije stajati. Točno znam što treba učiniti, a gradonačelniku ću dostaviti fotelju. Potrošio je 170 milijardi kuna u 20 godina. Postoje i neke dobre stvari koje je napravio, ali on više nema volje učiniti ono što je potrebno da Zagreb bude srednjoeuropska metropola. Zato ga pozivam: ‘Milane, odmori se'”, poručio je Petek.

Također, Petek je jučer prije skupštinske sjednice novinarima pokazao sifon od 44.000 kuna, kakvih je više ugrađeno na sljemenskoj žičari, iako je, kaže, trebao biti naplaćen maksimalno 200 kuna.

Zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje odbacio je kasnije njegove tvrdnje kao neistinite. Iz ureda su priopćili da su još ranije objasnili razliku između nepovratnog ventila i zaštitnika od povratnog toka (ZOPT) i podnog sifona kakvog je Petek danas pokazao na konferenciji za novinare. Za podni sifon koji je pokazivao Petek rekli su da se ne ugrađuje kao dio vodoopskrbnog sustava.

Danas su ga novinari pitali kako to komentira.

“Meni je jasno što je nepovratni ventil. To je kad novac prođe da se ne bi vratio, a ima i još jednu funkciju – da se smrad ne bi širio”, pojasnio je ironično Petek.

Dodao je da je svaki građanin Zagreba platio 1000 kuna za žičaru.

Zagrebački Gradski ured odbacuje Petekove tvrdnje o sifonu, objasnili zašto su postavljeni

Komentari