VIDEO Održava se neslužbena norijada, maturanti unatoč zabrani na ulicama Zagreba

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Maturantima diljem Hrvatske obilježavaju posljednji dan škole. Unatoč zabrani zbog pandemije i online norijadi, odnosnom virtualnom koncertu, koju je osmislio Grad Zagreb maturanti će se ipak okupiti. 

Tradicionalno planiraju okupljanje u 12 sati na Trgu bana Jelačića te šetnju do Bundeka gdje planiraju proslaviti kraj školske godine.

Okupljat će se na više javnih prostora tako da bude manje opasnosti, rekla je jedna studentica za N1, druga je, pak, dodala kako je glavno okupljanje u 12 sati na Trgu bana Jelačića.

“Iskreno, mi jako volimo klasičnu pa nam je malo žao otić’, ali sretni smo ipak. Gotovo je sve to s koronom, matura, sad samo da to sredimo i to je to”, rekla je.



Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs poslao je školama dopis da zadnja dva dana nastave za maturante organiziraju online.

Osim toga, ravnateljima je dao naputak da s roditeljima i učenicima dogovore izbjegavanje većih okupljanja, što se upravo odnosi na norijadu. Razlog za to je da tijekom održavanja državne mature bude što manji broj maturanata zaraženih koronom ili onih u samoizolaciji.

Komentari