VIDEO Nastavak suđenja Todoriću: Ja se ne branim i neću se braniti

Screenshot

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću za zlouporabe teške 1,25 milijuna eura koje je prekinuto u ožujku nakon što su punomoć Todoriću otkazali odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Todorić je jutros stigao na sud bez odvjetnika jer mu, kako je rekao, ne treba.

Nakon završetka ročišta Todorić je dao izjavu za medije.

“Mi smo bili privatna firma, svi smo bili zadovoljni. Ja se ne branim i neću se braniti, ali uvjeravam vas da je ovo sramota. Upitajte Ramljaka što je napravio za 10 milijuna eura koje je dobio. Ja sam rekao svojim kolegama: ‘Nemojmo se braniti jer nemamo od čega. Idemo tužiti tužilaštvo i one koji su odgovorni za ovaj predmet.’ Po tome može bilo tko doći poduzetnicima i reći: ‘Ti si uzeo pare.’ Zašto mi nisu u 30 godina ništa našli? Ja sam svaki euro ostavio Agrokoru. Ja sam imao ozbiljna potraživanja od Agrokora. Otišao sam u Njemačku i London i zadužio se za 500 milijuna eura da kupim Mercator. Ja sam dokapitalizirao Agrokor s mojim parama. I sad će meni netko reći da sam ja išao potkradati svoju firmu”, rekao je ogorčeno Todorić ispred Suda.



Potom se ponovno oštro obrušio na premijera Andreja Plenkovića.

“Ovdje je med i mlijeko za ono što je Plenković napravio. Najgori smo, BiH raste bolje od nas, Hrvatska je zadnja. Mene su maknuli, a što su napravili? Svu nacionalnu industriju su dali strancima, nemamo investicija, mladi nam se iseljuju, mi smo pali ne na koljena, nego na pod. A Plenković bi i dalje htio voditi vladu, to je nonsens! Mi moramo sve učiniti da se iz Hrvatske maknu oni koji rade ovu kaljužu i zagađuju ovaj politički prostor”, rekao je Todorić, prenosi Index.

 

Nastavljeno je suđenje Todoriću koje je prekinuto u ožujku

Komentari