(VIDEO) NAPAD NA SRBE U VUKOVARU ‘Stariji je uspio pobjeći, mlađi nije’

Screenshot

U centru Vukovaru su u četvrtak napadnuti mladići srpske nacionalnosti u starosti od 24 i 29 godina mladiće starosti 24 i 29 godina, a portal Novosti objavio je snimku ovog nemilog događaja.

Fizički napad se dogodio u blizini Gradske vijećnice, a prema neslužbenim informacijama na mlade Srbe nasrnuli su pripadnici Bad Blue Boysa, pišu Novosti.

Mlađi napadnuti je prevezen u Opću županijsku bolnicu Vukovar gdje su mu konstatirane lakše tjelesne povrede, dok stariji nije povrijeđen, javlja policija.

Večernji list je doznao kako je policija radi napada privela više osoba te pronašla kombi zagrebačkih registracijskih oznaka s kojim su, prema sumnjama, osobe koje su izvršile napad došle u Vukovar.



Navijači došli iz Zagreba?

Srđan Kolar, vukovarski gradski vijećnik SDSS-a kazao je za Novosti da je mladić koji je povrijeđen već jednom bio meta napada navijačke skupine BBB ispred vukovarskog kafića, i to prije nekoliko mjeseci.

“Navijači iz Zagreba čiji je kombi pronađen došli su u Vukovar taj dan, navodno, zbog sprovoda jednog branitelja. Bili su u društvu navijača iz Vukovara koji su očigledno prepoznali te momke. Istraga će utvrditi što se dogodilo, ali po onome što znamo više osoba je izvršilo napad. Stariji je uspio pobjeći, mlađi nije”, kazao je Kolar.

Istog tog dana, otprilike u isto vrijeme u restoranu Mornar u kojem se okupljaju vukovarski Srbi, ušla su dvojica muškaraca srednje dobi koji su zaposlenike pozdravili sa “Za dom spremni” i poručili im da je “Dunav voda duboka”.

“Pogledali su prema nama ostalima koji smo sjedili u restoranu i poslije kratkog vremena otišli. Vidjeli smo da su se odvezli u autu zagrebačkih tabli”, rekao je Vojislav Stanimirović, predsjednik Glavne skupštine SDSS-a koji je u tom momentu bio jedan od gostiju restorana, pišu Novosti.

Komentari