VIDEO Miro Bulj: Stanovnici Zagore žive u strahu od ilegalnih migranata, Hrvatska mora poslati vojsku na granicu

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj upozorio je u ponedjeljak na sve češće incidente ilegalnih migranata na hrvatsko-bosanskohercegovačkoj granici i zatražio angažiranje Hrvatske vojske u čuvanju granice.

Miro Bulj tvrdi da stanovnici Zagore žive u strahu i pritom podsjeća na slučaj otmice starijeg muškarca u blizini mjesta Aržano, krađu vozila čovjeku iz Imotskog, napad na čovjeka iz Trilja, te brojne druge incidente s materijalnom štetom.

“Što se još treba dogoditi da bi vlasti reagirale”, pita Bulj i traži angažiranje vojske na granicama zbog ilegalnih migranata.

Bulj ističe da prema zakonu Hrvatska vojska ima mogućnost izlaska na granicu, a on će kao član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zatražiti da se o tome raspravlja na Odboru, kao i na plenarnoj sjednici Sabora.



“Hrvatsku granicu u duljini tisuću kilometara sada čuva hrvatska policija koja, uz sav trud i rad koji ulaže, nema dovoljno materijalnih uvjeta ni ljudskih resursa”, smatra Bulj.

Pritom je upozorio da je trenutno u BiH oko 60.000 ilegalnih migranata, a iz Grčke bi mogao krenuti novi val.

“Zbog ozbiljnosti situacije i ugroze nacionalne sigurnosti još jednom pozivam mjerodavne da na naše granice pošalju Hrvatsku vojsku”, rekao je Bulj.

Stanovnici Zagore žive u strahu od ilegalnih migranata!
Hrvatska vojska na granicu??

Objavljuje Miro Bulj u Ponedjeljak, 7. rujna 2020.

Komentari